‘Υδρα: Τώρα το θυμήθηκαν – Η πυροσβεστική πήγε για αυτοψία πέντε ημέρες μετά!

101

Πέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά, αφού είχαν πρώτα συλλάβει το πλήρωμα της θαλαμηγού αλλά είχαν αφήσει τους Καζακστανούς μεγιστάνες να φύγουν από την χώρα, πήγε η πυροσβεστική για αυτοψία στην Ύδρα.

Συγκεκριμένα στελέχη της Πυροσβεστικής εντόπισαν σε ακτή δίπλα από τον όρμο Αγίου Νικολάου (εκεί που είχε σταματήσει το «Περσεφόνη») τα κρίσιμα για τη δειρεύνηση της υπόθεσης πειστήρια: Τα ίχνη από κροτίδες και τα δύο μπουκάλια νερού.

Ειδικότερα, τα ευρήματα ήρθαν στο φως έπειτα από έρευνα που έκαναν στην ακτή, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, στελέχη της ΔΑΕΕ. Οι ερευνητές έθεσαν στο μικροσκόπιό τους κάθε εκατοστό του χώρου και εντόπισαν ίχνη από κροτίδες που, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, προσδιορίστηκε από το διαμέτρημά τους ότι είναι τύπου Cobra. Πρόκειται για κροτίδες που προκαλούν ισχυρή έκρηξη, χρησιμοποιούνται κατά κόρον το Πάσχα και μπορούν να προκαλέσουν ακρωτηριασμό ή ακόμη και θάνατο.

Την ίδια ώρα μάρτυρας έχει καταθέσει στις Αρχές ανέφερε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά άκουσε δυνατούς κρότους και παρατήρησε ένα μικρό σκαφάκι να κάνει δρομολόγια μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού που βρισκόταν στην περιοχή.

Το σενάριο λοιπόν που προκρίνεται με βάση τα νέα δεδομένα ως το πιο πιθανό είναι κάποιοι -πιθανόν- από το σκάφος να κατέβηκαν στην εν λόγω ακτή, να πυροδότησαν τις κροτίδες και αυτές με τη σειρά τους να προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Πηγή: NewsFire.GR