Τρίτη 25.02.2020

Τζανακόπουλος: Προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση προανακριτικής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι «είναι προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, από τη στιγμή που δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου με ένα επιχείρημα, το οποίο δεν στέκει πουθενά και είναι καθ΄όλα αβάσιμο. Δηλαδή, ότι δεν πρέπει να έχουμε εξατομικευμένη ψηφοφορία, τη στιγμή που κάθε φορά που το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει κληθεί να αποφασίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η ψηφοφορία διεξάγεται κατά τον τρόπο που θα διεξαχθεί και σήμερα». 

«Είναι επιλογή της ΝΔ να πάει το θέμα επί της διαδικασίας, γιατί επί της ουσίας είναι ελάχιστα αυτά τα οποία μπορεί να πει» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η βασική πολιτική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «μία κατηγορία περί σκευωρίας, η οποία δεν πατάει πουθενά στην πραγματικότητα και δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό αντεπιχείρημα».

Πρόσθεσε δε ότι «πολύ μεγάλη προσπάθεια εκφοβισμού δικαιοσύνης και μαρτύρων», ενώ ένας άλλος πυλώνας της ρητορικής της ΝΔ σχετίζεται με ζητήματα διαδικασίας που είναι «προδήλως αβάσιμα».

Κατηγόρησε ακόμη την αξιωματική αντιπολίτευση για προφανή προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και πρόσθεσε: «Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε με πολύ μεγάλη καθαρότητα και οξυδέρκεια στις ενστάσεις που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είπε πολύ συγκεκριμένα, ότι μιλάμε για ατομικές ευθύνες. Η δική μας επιδίωξη είναι να συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας και να συγκροτηθεί προανακριτή επιτροπή για να πράξει τα δέοντα».

«Οι ευθύνες οι οποίες αναζητούνται είναι ατομικές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι από την κοινοβουλευτική πρακτική, τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα απαιτούνται δέκα κάλπες, γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

«Αν είχαμε μια κάλπη, οι εμπλεκόμενοι δεν θα ψήφιζαν για τον εαυτό τους, επομένως ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει σε ποιον ανήκει το κάθε ψηφοδέλτιο».

Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να θέσει η ΝΔ, είναι ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να ενεργήσει, ώστε να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, από τη στιγμή που αναγνωρίζουν ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Είπε: «Επομένως, πρέπει να μας εξηγήσουν σε τι ακριβώς συνίσταται. Αν αφορά μόνο ιατρικό προσωπικό ή αν αφορά και πολιτικά πρόσωπα». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, με δεδομένη τη βούλησή της να διαλευκανθεί η υπόθεση».

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.