Σάββατο 29.02.2020
  • Αρχική
  • Υγεία
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Serial killer στην Κύπρο: Από την απομόνωση των φυλακών στο Κακουργιοδικείο για τους επτά φόνους

Serial killer στην Κύπρο: Από την απομόνωση των φυλακών στο Κακουργιοδικείο για τους επτά φόνους

Στην πτέρυγα 1-Β των Κεντρικών Φυλακών στη Λευκωσία βρίσκεται από τη προηγούμενη Παρασκευή ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, ο οποίος σημερα παρουσιάζεται στο Κακουργιοδικείο όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για επτά δολοφονίες, έναν βιασμό και άλλα αδικήματα.

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούσαν οι ανακρίσεις ο Μεταξάς κρατείτο στα κρατητήρια της Αστυνομίας στη Λακατάμια. Μετά τη παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο και το διάταγμα να παραμείνει υπό κράτηση, μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Θα παραμείνει στην πτέρυγα 1-Β μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και την επιβολή ποινής. Εχουν δοθεί αυστηρότατες οδηγίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τη διεύθυνση των φυλακών, να βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας εναντίον του. Ο Μεταξάς μένει μόνος του στο κελί, σε μια πτέρυγα που είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες και στις οποίες κρατούνται κυρίως κατάδικοι για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης πτέρυγας δεν έρχονται σε επαφή με άλλους αφού δεν τρώνε καν στο εστιατόριο των φυλακών. Ο Μεταξάς σύμφωνα με τις οδηγίες, όποτε εξέρχεται από την πτέρυγα θα συνοδεύεται από δεσμοφύλακα.

Ο Μεταξάς με δύο θεληματικές καταθέσεις στις 25 Απριλίου και στις 19 Μαΐου παραδέχθηκε τη διάπραξη επτά φόνων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο φοράει πάντα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μέχρι τώρα δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, ανέφεραν πως έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως πιθανότατα θα περάσει όλη τη ζωή τους στις φυλακές και γι’ αυτό προετοιμάζεται ψυχολογικά, χωρίς να δείχνει τάσεις αντίδρασης στους κανόνες που πλέον θα αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει μεταμέλεια, για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Πηγή: protothema.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.