Γράφτηκε στις .

O Τραμπ στηρίζει τον Τζόνσον για πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ως μία «εξαιρετική επιλογή» για την αρχηγία των Τόρις και την πρωθυπουργία της Βρετανίας περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, επαναφέροντας στο προσκήνιο το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun ενόψει της επίσκεψής του στη Βρετανία, ο κ. Τραμπ σημείωσε: «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Θα ήταν εξαιρετικός, μου αρέσει, πάντα μου άρεσε». Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι και άλλοι υποψήφιοι έχουν επιδιώξει την στήριξή του, προσθέτοντας: «Θα μπορούσα να βοηθήσω τον οποιοδήποτε». Ερωτηθείς για τον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, απάντησε: «Ναι, επίσης μου αρέσει». Από την άλλη σχολίασε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ τον είχε αδίκως επικρίνει για το Ιράν.

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Σαγίντ Τζαβίντ, προστέθηκε στη λιστα των υποψηφίων που δηλώνουν έτοιμη για έξοδο από την κοινότητα χωρίς συμφωνία. Σε άρθρο του στην Daily Mail o Tζαβίντ απέκλεσε το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος, πρόωρων εκλογών ή ανάκλησης του Άρθρου 50.