Τετάρτη 29.01.2020

Υεμένη: 18 νεκροί από επίθεση σε αλιευτικό

Επίθεση σε αλιευτικό σκάφος, τα ανοικτά του λιμανιού της πόλης Aλ Χούχα της Υεμένης, εξαπέλυσε φρεγάτα την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 ψαράδες, δήλωσαν συγγενείς των θυμάτων.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι αρνήθηκε ότι διεξήγαγε αυτή την επίθεση.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μόνο ένας από τους ψαράδες επέζησε όταν το πολεμικό άνοιξε πυρ εναντίον του αλιευτικού.

Η συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ένα άγνωστο σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον των ψαράδων, επιμένοντας ότι δεν ήταν δικό της.

«Η διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων διαβεβαιώνει ότι αυτό που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ, πως το ναυτικό της συμμαχίας στοχοθέτησε αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Aλ Χούχα, είναι ανυπόστατο», ανέφερε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους Χούθι, λέγοντας ότι έχουν εξαπολύσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

Το λιμάνι της πόλης Αλ Χούχα ελέγχεται από τον στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που εκδίωξε τους Χούθι από αυτό τον Δεκέμβριο και όπου έχει εγκαταστήσει στρατιωτική βάση που χρησιμοποιεί στην επιχείρηση για να καταληφθεί η Χοντάιντα, που ξανάρχισε.

Ο Μάλικι είπε ότι η συμμαχία διενεργεί έρευνα για το συμβάν και συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλους ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και από τον επιζήσαντα.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.