Κυριακή 16.02.2020

Ράμα: Ποτέ δεν θα δεχθούμε τέτοιους καταυλισμούς στην Αλβανία

Δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το προσφυγικό φιλοξενεί η BILD. 

Καθώς συνεχίζονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις για το προσφυγικό στο Βερολίνο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η BILD φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος απορρίπτει την πρόταση για δημιουργία, στη χώρα του, προσφυγικών δομών, όπου θα φιλοξενούνται ορισμένοι από τους αιτούντες άσυλο σε κράτη-μέλη της ΕΕ. "Δεν θα δεχθούμε ποτέ τέτοιους προσφυγικούς καταυλισμούς της ΕΕ" δηλώνει ο Ράμα. Γιατί, όπως λέει, "αυτό θα σήμαινε ότι αποθηκεύουμε απελπισμένους ανθρώπους, ωσάν να ήταν σκουπίδια που κανείς δεν θέλει...". Ο αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει πρόθυμος να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα του "θα επωμιστεί μόνη της το βάρος όλων", όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στο Βερολίνο συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το προσφυγικό ανάμεσα στους χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), από τους οποίους προέρχεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Στη διένεξη παρανέβη διακριτικά και ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ, γεγονός που σχολιάζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. "Δεν κατονόμασε ρητώς (ο πρόεδρος) το (χριστιανοκοινωνικό) κόμμα, ένας πρόεδρος δεν κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά ήταν αρκετό να μιλήσει για αντιπαραθέσεις στο 'κυβερνητικό στρατόπεδο', προκειμένου να γίνει κατανοητός. Ίσως αρχίσουν να συνειδητοποιούν ορισμένοι πολιτικοί της CSU, ότι θέτουν σε κίνδυνο περισσότερα από μία κοινή κοινοβουλευτική ομάδα και έναν κυβερνητικό συνασπισμό..."

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.