Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Υγεία
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • «Πονοκέφαλος» για τους μαθητές οι Πανελλήνιες - Το υπουργείο δεν έχει δώσει διευκρινήσεις

«Πονοκέφαλος» για τους μαθητές οι Πανελλήνιες - Το υπουργείο δεν έχει δώσει διευκρινήσεις

Σχεδόν 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου προβληματίζονται καθώς δεν έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Παιδείας τι θα ισχύσει τη δική τους χρονιά.

Οι μαθητές καλούνται, μετά τη λήξη της χρονιάς, τον ερχόμενο Ιούλιο, να συμπληρώσουν ένα πρώτο μηχανογραφικό με 10 τμήματα, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Όσον αφορά τα νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το γνωστικό τους αντικείμενο όσο όμως και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Σύμφωνα με εφημερίδα «Εθνος», οι μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν ΤΕΙ να καταργούνται, καθώς εκείνοι μπαίνουν στα τμήματα αυτά με 20%. Με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι θέσεις αυτές μειώθηκαν κατά 1.143, ενώ αναμένονται και άλλες συγχωνεύσεις.

Παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, ζήτημα που έχει εγείρει αντιδράσεις.

Αντιδράσεις υπάρχουν και σχετικά με τον βαθμό του απολυτηρίου που θα προσμετράται στην εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά 10%. Ερωτήματα υπάρχουν και για το εάν οι μαθητές θα μπορούν να δώσουν μαθήματα που δεν είναι στο δικό τους επιστημονικό πεδίο, θέλοντας να έχουν πρόσβαση σε άλλα τμήματα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.