Κυριακή 15.12.2019

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους υπαλλήλους ΔΕΗ κι έκλεβαν ηλικιωμένους

«Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρατηρούνται περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων».δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τσίγκος.

Ο προϊστάμενος του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τσίγκοςστον  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» εξήγησε πως «οι επιτήδειοι εμφανίζονται σε οικίες κυρίως ηλικιωμένων, υποδύονται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με τη μέθοδο της απασχόλησης αποσπούν ποσά από τους ηλικιωμένους» επισήμανε ο κ. Τσίγκος.

Ο προϊστάμενος του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «εντοπίσαμε επ' αυτοφώρω μια τέτοια εγκληματική ομάδα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και είχαμε επίσης πριν από λίγες ημέρες εξιχνιάσεις τέτοιων περιστατικών, όπως η περίπτωση ενός 43χρονου, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2017 – Αυγούστου 2018, προσποιούμενος μαζί με συνεργό του είτε τούς υπαλλήλους της ΔΕΗ είτε τους ασφαλιστές, εισέρχονταν στα σπίτια των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Η λεία τους είναι κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 31.650 ευρώ».

Με αφορμή τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:

· Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία τους.
· Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία τους με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπουν να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνουν την οπτική επαφή μαζί του.
· Στην περίπτωση αυτή, να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
· Να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν οι ίδιοι καλέσει προηγουμένως.
· Να γνωρίζουν ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
· Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
· Να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
· Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.