Κυριακή 05.07.2020
  • Αρχική
  • Υγεία
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Καταγγελία: Ο Τραμπ «πίεσε»τον Ουκρανό ομόλογό του να κάνει έρευνα κατά του Μπάιντεν

Καταγγελία: Ο Τραμπ «πίεσε»τον Ουκρανό ομόλογό του να κάνει έρευνα κατά του Μπάιντεν

Η επιτροπή πληροφοριών της αμερικανικής βουλής δημοσιοποίησε την καταγγελία μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος.

Η καταγγελία θεωρείται αδιαβάθμιστη και μπορεί να διαβαστεί στο σύνολό της, όμως υπάρχουν τροποποιήσεις σε ένα παράρτημα που επισυνάπτεται.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Τραμπ «πίεσε» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «να διεξάγει ή να συνεχίσει έρευνα για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ». Πρότεινε ως ενδιάμεσους για τη μεταξύ τους επικοινωνία τον προσωπικό του δικηγόρο, Ρούντι Τζουλιάνι και τον γενικό εισαγγελέα, Ουίλιαμ Μπαρ.

Eπίσης,ο μάρτυρας καταγγέλλει ότι ο Τραμπ προσπαθεί να «ζητήσει παρέμβαση» στις εκλογές του 2020, ενώ υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το κύρος του αξιώματός του για να ζητήσει από ξένες δυνάμεις να παρέμβουν στις εκλογές του 2020.

Όπως αναφέρει, κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του, έχει λάβει «πληροφορίες από πολλές αμερικανικές κυβερνητικές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τη δύναμη του αξιώματός του για να ζητήσει παρέμβαση από ξένη χώρα στις εκλογές του 2020», γράφει.

Ο καταγγέλλων λέει ότι ενώ δεν ήταν μάρτυρας στα περισσότερα γεγονότα που περιγράφει, αναφέρθηκαν με συνέπεια από πολλούς ανθρώπους και ταιριάζει με το μοτίβο των γεγονότων που έχει αναφερθεί δημοσίως.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Τραμπ προκαλεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και οι πράξεις του αποτελούν σοβαρή κατάχρηση εξουσίας.

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τα αρχεία της συνομιλίας με τον Ουκρανό πρόεδρο, λίγες ημέρες αφότου έγινε.

«Υπάλληλοι του Λευκού Οίκου μου είπαν ότι “κατευθύνονταν” από δικηγόρους του Λευκού Οίκου για να αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό αντίγραφο από το σύστημα των υπολογιστών, όπου τέτοια αρχεία αποθηκεύονται για συντονισμό, οριστικοποίηση και διανομή σε αξιωματούχους σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου», γράφει στην καταγγελία του.

«Αντιθέτως, το αρχείο φορτώθηκε σε ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύστημα, που χρησιμοποιείται με άλλο τρόπο, για την αποθήκευση και διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών, με ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση», γράφει ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που υποστηρίζει ότι ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου θεωρεί ότι αυτή η πράξη συνιστά κατάχρηση του ηλεκτρονικού συστήματος, επειδή η κλήση ανάμεσα στους δύο προέδρους δεν εμπεριείχε τίποτα ευαίσθητο για την εθνική ασφάλεια.

Τέλος, ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστήριξαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε μετακίνηση ενός τέτοιου αρχείου, για την προστασία πολιτικά ευαίσθητων πληροφοριών.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.