Παρασκευή 10.07.2020

Κυβέρνηση και τράπεζες συμφώνησαν για την προστασία α' κατοικίας

Για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας θα υπάρχει όριο υπολοίπου του δανείου, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 130.000 ευρώ, καθώς και «ταβάνι» στην εμπορική αξία του ακινήτου, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως το όριο των 130.000 ευρώ για το υπόλοιπο του δανείου καλύπτει το 90% των δανειοληπτών, ενώ η επιλογή για όριο στην εμπορική αξία, και όχι στην αντικειμενική, θα ωφελήσει πολλούς δανειολήπτες των οποίων τα ακίνητα έχουν πολύ υψηλότερη αντικειμενική αξία, απ'ό,τι εμπορική.

Διευκρινίσεις αναμένονται ως προς τα εισοδηματικά όρια. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρχίζουν από τις 12.500 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και πλαφονάρουν στις 36.000 ευρώ για τρίτεκνες- πολύτεκνες οικογένειες. Ωστόσο, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι τα εισοδηματικά όρια θα «κουμπώνουν» στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και μένει να διαπιστωθεί εάν αυτά τα πολύ χαμηλότερα όρια θα ισχύουν για την επιδότηση της δόσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ ξεκινάνε από τις 8.180 ευρώ για έναν ενήλικο και προσαυξάνονται κατά 3.550 ευρώ για κάθε παιδί φτάνοντας έτσι στις 20.639 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Λιάκος.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.