Τρίτη 07.07.2020

Συλλαλητήριο: Δεκάδες τραυματίες - Επίθεση αγνώστων με μαχαίρι

Το meaculpa.gr μετέδωσε πρώτο την πληροφορία πως υπάρχει τραυματίας, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται πλέον σε δεκάδες. Δυστυχώς, υπάρχουν πληροφορίες και για επίθεση με μαχαίρι ενώ δολοφονική επίθεση δέχθηκε και δημοσιογράφος του sputnik.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ στο συλλαλητήριο. 

Πληροφορίες από τα ιδιωτικά ασθενοφόρα:
44 τραυματίες μεταξύ των οποίων: 1 δίχρονο παιδί, 1 έγκυος, 1 κάψιμο από μολότωφ και 1 διακομιδή με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Τα υπόλοιπα περιστατικά ήταν περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο.
Πληροφορίες από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ:
Δεκάδες περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο.
Επίσης διακομιδές: 1 άτομο με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία), 1 άτομο το οποίο το μαχαίρωσαν (διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό), 1 δεκαεννιάχρονη κοπέλα με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία).
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ: Ένας από τους νοσηλευτές των ασθενοφόρων είναι νοσηλευτής Εντατικής Μονάδας και μας ανέφερε ότι τα περιστατικά ήταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι διακομίσθηκε φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα στο Σύνταγμα για το πρακτορείο sputnik μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων. Πρόκειτα ι για τον Κώστα Νταντάμη, του οποίου, μάλιστα, έκλεψαν και τον εξοπλισμό.
Ο Κώστας Νταντάμης βρισκόταν μαζί με ομάδα συναδέλφων του - συνολικά έξι φωτορεπόρτερ. Οι κουκουλοφόροι τους έβαλαν στο στόχαστρο από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και άρχισαν να τους κυνηγούν φωνάζοντας  «πιάστε τους, σκοτώστε τους». Περίπου στο ύψος της Βουκουρεστίου, πρόλαβαν τον Κώστα Νταντάμη και τον χτύπησαν στο κεφάλι. 

mc sputnik

Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν άντρα ηλικίας περίπου 35 ετών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος. Η διοίκηση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» όπου μεταφέρθηκε ο τραυματίας επισημαίνει ότι ο 35χρονος φέρει μεγάλο τραύμα στον μηρό και αναφέρει ότι οι γιατροί επιχειρούν τη συρραφή του τραύματος. Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν ο τραυματίας συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση.Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ο τραυματίας έφερε πάνω του την ελληνική σημαία. Οι άγνωστοι που μαχαίρωσαν τον άντρα έκαψαν και τη μοτοσικλέτα του.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.