Δευτέρα 06.07.2020

Υπολογίστε πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας

Το νερό έχει χαρακτηριστεί ως ο "χρυσός του μέλλοντος" κι όχι άδικα, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς καθαρό πόσιμο νερό.

Το νερό και το οξυγόνο είναι τα μόνα αναντικατάστατα για τον ανθρώπινο οργανισμό και την επιβίωσή του. Ωστόσο, δεν φτάνει μόνο να καταναλώνουμε νερό, καθώς για καλή υγεία πρέπει να καταναλώνουμε, ανάλογα τον σωματότυπό μας, συγκεκριμένη ποσότητα.

Πώς θα ξέρουμε εάν πίνουμε αρκετό νερό; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Υπάρχει ένα σημάδι που αποδεικνύει πως δεν πίνεις αρκετό νερό, και για να το ανακαλύψεις θα πρέπει να επισκεφτείς το μπάνιο σου. Οι ειδικοί αναφέρουν πως ανάλογα με το χρώμα που έχουν τα ούρα σου είναι εμφανές και το αν πίνεις αρκετό νερό.

Τα ούρα πρέπει να έχουν το χρώμα της λεμονάδας, ένα απαλό κίτρινο. Εάν δεν πηγαίνεις τουαλέτα πολύ συχνά και το χρώμα τους είναι ανοιχτό ή σκούρο κίτρινο, τότε αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται, το οποίο και πρέπει να λάβεις υπόψιν σου.

Εάν ακόμη δεν ξέρεις πόσο νερό πρέπει να πίνεις τότε ένας γενικός κανόνας αναλογίας είναι: τα κιλά σου / 30,3 = τα λίτρα νερό ημερησίως

Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα που βγαίνει μπορεί να είναι μη αντιπροσωπευτικό, καθώς παίζουν ρόλο κι άλλες πολλές παράμετροι, όπως η άσκηση. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.