Παρασκευή 05.06.2020

Πώς βοηθά η μαύρη σοκολάτα στην κατάθλιψη

Ένα κομματάκι σοκολάτας, μπορεί να βοηθήσει τον ψυχισμό μας και να νιώσουμε καλύτερα.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Depression & Anxiety, δείχνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 13.626 ενήλικες άνω των 20 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας προσδιορίστηκε μέσω δύο ανακλήσεων 24ώρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά.

Η κατανάλωση σοκολάτας συνολικά, δε φάνηκε να συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Όταν όμως η ερευνητική ομάδα εξέτασε την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ξεχωριστά, διαπίστωσε πως οι εθελοντές που δήλωσαν ότι καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα είχαν 70% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης και συνεπώς απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Κλείνοντας, η επικεφαλής της ομάδας τονίζει πως η μελέτη δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τη διερεύνηση των πιθανών μηχανισμών.

 

 

 

Facebook: «Μπλόκο» σε κρατικά ελεγχόμενα μέσα - Η νέα πολιτική που θα εφαρμόσει

H Facebook θα αρχίσει να εφαρμόζει ειδική σήμανση σε ρωσικά, κινεζικά και άλλα υπό κρατικό έλεγχο μέσα ενημέρωσης και αργότερα το καλοκαίρι θα αρχίσει να μπλοκάρει καταχωρίσεις προερχόμενες από τέτοια μέσα που απευθύνονται σε αμερικανούς χρήστες, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. ...

Χατζηδάκης: Μπόνους για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα

Μπόνους για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, διευκόλυνση της χρήσης τους και κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές περιλαμβάνει το «πακέτο» των κινήτρων, που ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος - Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. ...

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.