Τρίτη 26.05.2020

Πώς βοηθά το αβοκάντο στον έλεγχο του βάρους μας;

Είναι νόστιμο και ταιριάζει με πολλούς συνδυασμούς.

Είναι μία από τις λίγες φορές που μια έρευνα έχει ακριβώς τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στα καλά νέα της ημέρας λοιπόν, η επιστήμη μάς παροτρύνει να βάλουμε το αβοκάντο στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, καθώς μπορεί να ελέγξει την πείνα μας.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Illinois εξέτασε 31 υπέρβαρους ενήλικες να τρώνε είτε ένα γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με 76% υδατάνθρακες, λιπαρά 14% και συνολικά 680 θερμίδες ή ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μειωμένους υδατάνθρακες. Σε αυτά τα γεύματα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα άτομα έφαγαν είτε μισό αβοκάντο, για ένα γεύμα που ήταν περίπου 40% λίπος και 51% υδατάνθρακες ή ένα ολόκληρο αβοκάντο. Έπειτα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το αίσθημα κορεσμού.

Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά τούς έκαναν να νιώθουν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν τα αμινοξέα που μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις και τα βρήκαν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε όσους κατανάλωσαν αβοκάντο. Αντίθετα, βρήκαν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, που μπορεί να αυξήσουν την όρεξη σε άτομα που δεν έτρωγαν αβοκάντο.

Συμπερασματικά, όλα τα καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υπερκατανάλωσης τροφής και το αδυνάτισμα, σε αντίθεση με τα κορεσμένα λιπαρά, όπως τα ζωικά λίπη, που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. ...

Missing Alert App: Η νέα εφαρμογή που βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων

Τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, Missing Alert App, που βοηθά ώστε όλοι να μπορούν να συμβάλλουν στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσίασαν σήμερα ο Οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η COSMOTE, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (25/5), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. ...

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.