Δευτέρα 13.07.2020

Παπαγγελόπουλος: Ψέματα όσα κατέθεσε η Ράικου για τον «Ρασπούτιν»

Πριν ακόμη φθάσει στην Βουλή η κατάθεση της της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που έδωσε χθες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη,, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός για τον «Ρασπούτιν» είναι «ψέματα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι η κυρία Ράικου «μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό» και «αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα του».

Μάλιστα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της» η Ελένη Ράικου και όλα «τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και της Ελένης Ράικου, μαζί με όλα τα έγγραφα που κατέθεσαν στον Λάμπρο Σοφουλάκη, πήραν το δρόμο προς την Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο κοινοβούλιο δικογραφία για την Novartis.

Οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων διαβιβάζονται στην Βουλή, καθώς αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η Ελένη Ράικου αποκάλυψε ότι πίσω από το προσωνύμιο Ρασπούτιν που έχει αναφερθεί στο παρελθόν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα.

Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς.

Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό.

Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου.

Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα.

Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.