Τρίτη 14.07.2020

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου με Bελουχιώτη και αντάρτικα

Με στίχους από τον ύμνο του Ε.Λ.Α.Σ και με σκίτσο του Αρη Βελουχιώτη ζωσμένου χιαστί με σφαίρες γιόρτασε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την 28η Οκτωβρίου. “Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!”, είναι ο τίτλος της επετειακής αφίσας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται για απόσπασμα από την τελευταία στροφή του ύμνου του Ε.Λ.Α.Σ, του γνωστότερου αντάρτικου τραγουδιού, που γράφτηκε το 1944 από τις αγωνίστριες Ελλη Αλεξίου και την Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη.

Η αφίσα απεικονίζει τη μορφή του Θανάση Κλάρα γνωστού ως Αρη Βελουχιώτη, του καπετάνιου του Ε.Λ.Α.Σ, συνοδευόμενη από το μήνυμα, “μνήμη ο δρόμος, αντίσταση το μέλλον” με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει: “Θυμόμαστε τους αγώνες κατά του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού. Το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, όλους όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα κατά του πάνοπλου κατακτητή. Τιμάμε τους αντάρτες στα βουνά και στις πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας τον καθημερινό αγώνα ενάντια στον φασισμό”.

mc syriza neolaia 281019

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.