Πέμπτη 09.07.2020

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νέα επιχείρηση εκκένωσης σε υπό κατάληψη κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια που ξεκίνησε στις 6.15 το πρωί.

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από τις αστυνομικές δυνάμεις. Συνεργεία του Δήμου αδειάζουν το κτήριο το οποίο στη συνέχεια θα σφραγιστεί για να μην υπάρχει ανακατάληψη. 

Έγιναν δυο συλλήψεις μελών, μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ένα ζευγάρι, που προσπάθησαν να προσέγγισαν το κτήριο για να συναντήσουν τα άτομα και ήταν ιδιαιτέρα εριστικοί στους αστυνομικούς

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτήριο ήταν Κέντρο Πολιτισμού το 2004 επί Ολυμπιακών Αγώνων, ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, παρόλα αυτά παρέμενε υπό κατάληψη, καθώς είχε ανακαταληφθεί και πάλι, μετά την εκκένωσή του τον προηγούμενο Απρίλιο επί της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας κτλ.

Σε στο κτήριο έμεναν 120 πρόσφυγες και μετανάστες και θα μεταφερθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας ή θα απελαθούν.

Η ΕΛΑΣ έχει πραγματοποιήσει σειρά αστυνομικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.