Τρίτη 14.07.2020

Υπ. Υγείας: Το 72% των νέων διοικητών νοσοκομείων έχει μεταπτυχιακό

Το 72% των νέων διοικητών των νοσοκομείων έχουν μεταπτυχιακό τίτλο, απαντούν πηγές του υπ. Υγείας στο σάλο που έχει ξεσπάσει για την επιλογή των διοικήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο προαπαιτούμενος τίτλος σπουδών για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών είναι πτυχίο και ότι από τους επιλεγέντες, διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, επιπλέον του πτυχίου, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή/και διδακτορικού. Το 60%, μάλιστα, των επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική (πεδία στα οποία δίδεται έμφαση και από την προκήρυξη των θέσεων).Στην Αττική το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 70% στην 1η ΥΠΕ (Αττική) και το 80% στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονία).

Παράλληλα, τονίζουν ότι σχεδόν όλοι οι επιλεγέντες διοικητές έχουν διοικητική εμπειρία. Ενδεικτικά, στην 1η ΥΠΕ όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Γεννηματά, Άγιος Σάββας κα), περισσότερο από το 85% των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων ή γενικότερα υγειονομικών οργανισμών.
Να σημειωθεί ότι χθες ξέσπασε σάλος, προκαλώντας και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγινε γνωστό ότι διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας. Μετά το σάλο, ο Βασίλης Κικίλιας τον παραίτησε. Ο 80χρονος παραλίγο διοικητής υποστήριξε σήμερα ότι είχε ζητήσει τη θέση του διοικητή προεκλογικά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως είχε προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας από το Σαββατοκύριακο οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, θα αξιολογούνται και αν δεν κρίνονται επαρκείς θα αποπέμπονται χωρίς να εισπράττουν αποζημίωση.

Οι βασικοί ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι του συμβολαίου αποδοτικότητας που θα κληθούν να υπογράψουν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, είναι οι εξής:

Α. Οικονομικό-διαχειριστικοί στόχοι
• Μείωση αξίας ληξιπρόθεσμων
• Μείωση κόστους προμηθειών, ενέργειας, κόστους συντήρησης
• Παρακολούθηση και μείωση δεικτών κόστους (Φάρμακο, υγειονομικό υλικό, υλικά εργαστηρίων-αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό)
• Σωστή λειτουργία των Λογιστηρίων

Β. Ποιοτικοί στόχοι
• Μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων
• Μείωση χρήσης αντιβιοτικών
• Μείωση των χρόνων αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
• Μέτρηση και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και εργαζομένων

Γ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
• Αύξηση του βαθμού αξιοποίησης ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενή – Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων ασθενών
• Ενίσχυση υποδομών δικτύων και εξοπλισμού πληροφορικής στα Νοσοκομεία

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.