Τετάρτη 03.06.2020

Πονοκέφαλος: 8 αιτίες που σίγουρα αγνοείτε

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα – όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα τον νιώσουν.

Αν ανήκετε στα εκατομμύρια γυναίκες που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, γνωρίζετε τους συνήθεις υπόπτους: υπερκατανάλωση αλκοόλ, έλλειψη ύπνου κλπ.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι απίθανοι και λιγότερο γνωστοί λόγοι που μπορεί να είναι η αιτία του πονοκεφάλου σας.

Τροφές: Τα καπνιστά, τα πολύ αλμυρά, καθώς και τα τρόφιμα αργής ωρίμανσης, π.χ. τυριά, σαλάμια, καπνιστός σολομός, περιέχουν θειώδη άλατα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προκαλούν πονοκέφαλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι και το κρασί αποτελεί κοινή αιτία πονοκεφάλου στις γυναίκες.

Ύπνος: Εκτός από την έλλειψη ύπνου, πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν και οι πολλές ώρες ύπνου. Δεν είναι απίθανο λοιπόν, το σαββατοκύριακο που θέλετε να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες, το σώμα να αντιδρά στην αλλαγή της ρουτίνας του ύπνου με πονοκέφαλο.

Στρες σχέσεων: Είτε έχετε νεύρα με τον προϊστάμενό σας είτε καυγαδίσατε με τον σύντροφό σας, το στρες στις προσωπικές σχέσεις αποτελεί σοβαρή αιτία πονοκεφάλων. Ο λόγος είναι ότι το άγχος προκαλεί λαχάνιασμα με αποτέλεσμα να φτάνει λιγότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Είναι επίσης πιθανό να σφίγγετε τα δόντια σας λόγω άγχους, μια κατάσταση που επίσης συνδέεται με πονοκέφαλο τάσης.

Υπολογιστής: Όταν βρίσκεστε όλη μέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, καταπονείτε τα μάτια σας. Επιπλέον, οι εναλλαγές στο φως και η φωτεινότητα της οθόνης ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα πίσω από τα μάτια σας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να φταίει η στάση του σώματός σας.

Βενζίνη: Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους έχουν ευαισθησία σε συγκεκριμένες μυρωδιές. Τέτοιες είναι η βενζίνη, ο καπνός του τσιγάρου και τα αρώματα.

Το χτένισμα: Πάνω από το 50% των γυναικών που πιάνουν τα μαλλιά τους σφιχτή αλογοουρά, έχουν πονοκέφαλο τάσης, σύμφωνα με τα ευρήματα μελετών. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα ή πιάστε τα σε χαλαρή πλεξούδα.

Κινητό: Όταν το κεφάλι είναι διαρκώς γερμένο προς τα κάτω στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ, ασκείται πίεση στον αυχένα και αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στους κροτάφους. Παράλληλα, κουράζετε τα μάτια σας, άλλη μία αιτία πόνου.

Ήλιος: Η έντονη ηλιοφάνεια και γενικά η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να πυροδοτήσει μια ημικρανία λόγω της παρεμβολής της λάμψης στον θάλαμο του εγκεφάλου. Το ίδιο ισχύει για την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός σε φωτεινές επιφάνειες, όπως μεγάλες επιφάνειες κτιρίων αλλά και η άμμος στις παραλίες.

 Πηγή: prevention.com

Πολύπλευρη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με πέντε νέα προγράμματα εξοπλισμού

Εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία, τόσο στη θάλασσα όσο και τους τελευταίους μήνες στην ξηρά, τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τρέχουν κανονικά, και μάλιστα με αυξημένους ρυθμούς ...

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.