Υποχωρεί η κακοκαιρία την Δευτέρα

Η κακοκαιρία αρχίζει να υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές σε κάποια τμήματα της επικράτειας.

Δυτική Μακεδονία, ορεινή, δυτική Θεσσαλία, κεντροδυτικά της Στέρεας Ελλάδας, στις κεντροδυτικές περιοχές της Πελοποννήσου και στα Επτάνησα αναμένονται οι πιο δυνατές βροχές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

Στα ανατολικά της Πελοποννήσου, στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας, στην  Θεσσαλία, την υπόλοιπη κεντροανατολική Μακεδονία και την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν σταδιακά από το μεσημέρι λίγες περισσότερες βροχοπτώσεις, μέτριας και ασθενής έντασης.

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, η θερμοκρασία από 12 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου, νοτιοδυτικοί άνεμοι ως και 4 με 5 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη κυρίως προς το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, η θερμοκρασία στους 9 με 16 βαθμούς Κελσίου, βορειοδυτικοί και δυτικοί άνεμοι ως και 4-5 μποφόρ.

Την Τρίτη θα επιμείνουν οι τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στις νότιες νησιωτικές περιοχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι πάλι άστατος, κυρίως στις πιο δυτικές, βόρειες περιοχές  και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.