Υπόκλιση Πομάσκι σε Τεντόγλου – «Είναι… εκτελεστής, να γίνει σπίτι του στίβου το ΟΑΚΑ»

Ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής, Γιώργος Πομάσκι μίλησε σήμερα (29/08) στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του «ΣΚΑΪ» και αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο νέο χρυσό μετάλλιο του Έλληνα πρωταθλητή, αποθεώνοντας τον: «Το έχουμε δουλέψει πολύ. Το χάσαμε την προηγούμενη χρονιά, στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά το εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε και για την προσέγγιση του Μίλτου Τεντόγλου στους αγώνες του:

«Ο Μίλτος είναι ένας πάρα πολύ καλός εκτελεστής. Έχει καθαρό μυαλό, δεν έχει στρες και είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να μπορεί να εκτελέσει σε πολύ υψηλές εντάσεις, με ακρίβεια της φοράς του, με σωστή τεχνική και η αγωνιστική του προσέγγιση είναι πάρα πολύ καθαρή».

Σχετικά, με το πως είναι η ζωή του προπονητή απάντησε:

«Ζω ασταμάτητα στη σφαίρα του πρωταθλητισμού. Αν βγεις, έστω και λίγο, θα είσαι χαμένος. Πρέπει 24 ώρες να είσαι μέσα. Να το αγαπάς τόσο πολύ, να το κυνηγάς μέχρι τέλους. Αυτό το βλέπουν και οι αθλητές και αρχίζουν να αποδίδουν. Όποιοι το καταλαβαίνουν, είναι αυτοί που πήραν τα μετάλλια. Θέλει πολύ μεγάλη θυσία».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, συνέχισε λέγοντας: «Σε μας υπάρχει ένα ρητό, αν τα πόδια σου πάνε, αρχίζεις να βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου και την ψυχολογία σου. Αν η προετοιμασία σου δεν έχει πάει καλά, αρχίζουν να βγαίνουν αμφιβολίες. Δεν ήμουν καλός στη φόρα μου, δεν ήμουν καλός στο πάτημα, στην προσγείωση, στην τεχνική και αυτή η αμφιβολία κατεβάζει την επίδοσή σου».