Υπόθεση καρδιοχειρούργου: Δηλώνει αθώος για τα 15 νεκρά παιδιά – Αντικρουόμενες απόψεις συγγενών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτα θανάτου 15 παιδιών τα οποία και είχαν χειρουργηθεί από τον ίδιο καρδιοχειρούργο σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, έχουν ήδη ληφθεί 40 καταθέσεις προσώπων από την ΕΛΑΣ ενώ οι γονείς των θυμάτων περιγράφουν σε ανώνυμη επιστολή, τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε ο 63χρονος γιατρός.

 

Ο ίδιος ο καρδιοχειρούργος επιμένει πως οι κατηγορίες εναντίον του είναι ανυπόστατες ενώ κάνει λόγο για εκδίκηση από ορισμένους που τον καταγγέλουν.

«Αφιλοκερδώς χειρουργούσα. Όλα τα ονόματα είναι στο Παίδων. Ενόχλησα ορισμένους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τη φήμη και τη δόξα στο παρελθόν, ανακάλυψαν ότι με την προσφορά μου αυτά που κάνανε δεν είχαν καμιά αξία. Γιατί δούλεψαν για την τσέπη τους. Όχι για την κοινωνική προσφορά», ανέφερε σε νέες του δηλώσεις στο MEGA.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των επεμβάσεων που έκανε και της ΜΚΟ που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με την πιθανή μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, ο ίδιος απαντά:

 

«Όχι. Σας λέω αυτά τα περιστατικά που περνάνε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το κόστος είναι μηδέν. Το ίδρυμα καλύπτει τα έξοδα. Πληρώνει ένα πακέτο στο νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούνταν αυτά τα περιστατικά. Όλα τα περιστατικά, δε θα τα κρύψω, δεν έχω αυτήν τη νοοτροπία».

«Να βγάλουμε τους ιατρικούς φακέλους, να βγει μια (ιατρική) επιτροπή και να δουν τα 15 περιστατικά πού τα βρήκανε. Αυτά όλα τα έχουμε στείλει στο υπουργείο Υγείας», συμπληρώνει

Ο γιατρός έχει ξεκινήσει ήδη τις νομικές διαδικασίες με τη βοήθεια του δικηγόρους. Από χθες το απόγευμα έχει επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα ώστε να του δώσει όσα έγγραφα χρειάζεται.

Νέα καταγγελία για θάνατο ενός 30χρονου έπειτα από επέμβαση του καρδιοχειρουργού
Εκτός από τους θανάτους παιδιών, στο φως ήρθε μια καταγγελία με θύμα 30χρονο άνδρας ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από επέμβαση του 63χρονου καρδιοχειρουργού

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 30χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του, «κατέληξε» στο χειρουργικό τραπέζι του 63χρονου μετά από εγχείρηση που, όπως καταγγέλλει ο συγγενής του, ήταν απλή και θα του εξασφάλιζε άλλα 20 χρόνια ζωής, όπως τους είχε πει ο γιατρός.

«Είμαι συγγενής ενός 30χρονου που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης την άνοιξη του 2021 από τον συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνθρωπός μας είχε συγγενή καρδιοπάθεια κι είχε χειρουργηθεί βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε στο MEGA συγγενής του θύματος.

«Τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατό του παρουσίασε ορισμένες αρρυθμίες και ο συγκεκριμένος γιατρός μάς είπε ότι θα γίνει μια εγχείρηση χωρίς κίνδυνο που θα τον διασφαλίσει για 20 χρόνια. Όταν είμαστε έξω από το χειρουργείο, βγήκε ένας γιατρός και μας είπε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όμως ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και θα αναγκασθούν να τον βάλουν στη ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Αυτό που υπογραμμίζει ωστόσο, ως κάτι που έκανε εντύπωση στην οικογένεια του 30χρονου, είναι πως όταν η οικογένεια ζήτησε τα όργανά του προκειμένου να τα παραχωρήσει για μεταμόσχευση, το νοσοκομείο αρνήθηκε το αίτημα, λέγοντας πως όλα έχουν καταστραφεί.

«Αμέσως μετά κάλεσαν την αδελφή του και της ανακοίνωσαν ότι ο άνθρωπός μας έφυγε. Δεν μπορούσαμε να βρούμε τον καρδιοχειρουργό γιατί μας είπαν ότι έφυγε γιατί είχε μια εκδήλωση όπου πήγε. Στη συνέχεια μας είπαν ότι ο οργανισμός του συγγενούς μας δε δέχθηκε ένα μόσχευμα ή κάτι σχετικό που επιχειρήθηκε να του βάλουν.

Όμως εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ζητήσαμε τα όργανα όπως οι νεφροί, μάτια κι άλλα για να τα κάνουμε δωρεά, εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι όλα έχουν καταστραφεί. Δεν υπήρξε ιατροδικαστική εξέταση», κατέληξε.

«Για μένα είναι άγιος» – Γονείς υπερασπίζονται τον καρδιοχειρουργό
Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ενδεχόμενες πλημμελείς ενέργειες του γιατρού, γονείς και συγγενείς ασθενών τον υπερασπίζονται. «Για μένα είναι άγιος» λέει μια μητέρα για τον καρδιοχειρουργό, που είχε σώσει την ενός έτους κόρη της.

Η μικρή Νεφέλη ήταν μόλις ενός έτους το 2013 όταν χρειάστηκε να χειρουργηθεί για μια σοβαρή πάθηση στην καρδιά της. «Μιλάμε για ενός έτους παιδί. Εμείς τα πρώτα μας κεράκια δεν τα σβήσαμε γιατί ήμασταν στο νοσοκομείο για εξετάσεις» λέει η Μαριλένα Παπαπαύλου, μητέρα της μικρής μιλώντας στo MEGA και στην εκπομπή «Live news».

Το χειρουργείο κράτησε 5 ώρες, και ο γιατρός βγήκε στον θάλαμο αναμονής και είπε στους δύο γονείς ότι η κόρη τους, τα κατάφερε.

«Κρεμόμουν από το στόμα του. Μόλις μου είπε ότι όλα πήγαν καλά – δεν με άφησε να του φιλήσω τα πόδια και μου είπε ‘να λες κάθε μέρα ευχαριστώ στον Θεό που είναι δίπλα σου η Νεφέλη».

«Γιατί εγώ να δώσω 40.000 ευρώ, γιατί τόσο μου ζήτησε ένα πολύ γνωστός γιατρός. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να πουλήσω το σπίτι μου; Να βγω για δανεικά; Εννοείται ότι θα το έκανα αλλά υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, που ναι, θα σας πω για μένα είναι σε εισαγωγικά ”Άγιος”», καταλήγει η μητέρα.

Συγκλονίζει παράλληλα και η γιαγιά ενός βρέφους που δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, όμωσε σύμφωνα με όσα λέει ο γιατρός έκανε τα πάντα για να τη σώσει:

«Το εγγόνι μου γεννήθηκε με μια πολύ σοβαρή πάθηση. Είχαν σηκώσει τα χέρια. Δεν το αναλάμβανε κανείς. Κανείς δεν μπορούσε το δικό μου το εγγόνι να το αναλάβει. Και μας είπαν μέσα από το νοσοκομείο ότι μόνο αυτός μπορεί να το χειρουργήσει. Μόνο αυτό το χέρι μπορούσε να το χειρουργήσει.«Κάνει 8 ώρες χειρουργείο, βγαίνει το μωρό από το χειρουργείο. Πάει στην εντατική. Τελικά το χάσαμε αλλά 38 ημερών το χειρούργησε. Τι να πεις τώρα γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Ότι φταίει ο [γιατρός]; Μην τρελαθούμε, αφού ξέραμε τη σοβαρότητα της κατάστασής μας».