Υπόθεση καυστικού υγρού: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών φίλη της 38χρονης – Τι αναφέρει η δράστις στην απολογία της

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 38χρονη που έριξε το καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 38χρονη που επιτέθηκε στον εν διαστάσει σύζυγό της με το καυστικό υγρό, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ύστερα από την πολύωρη απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας η δράστις κρίθηκε προφυλακιστέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη ισχυρίστηκε πως το βράδυ της επίθεσης δέχτηκε βία από τον σύζυγό της και πως το υγρό που του έριξε δεν πρόκειται για βιτριόλι αλλά για όξινο καθαριστικό υγρό.

Μυστήριο επικρατεί την ίδια ώρα αναφορικά με την εμπλοκή τρίτου και τέταρτου προσώπου στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται μία ακόμη γυναίκα, φίλη της δράστιδας που φέρεται εκείνο το βράδυ να έστελνε μηνύματα στον 36χρονο άντρα και να τον πιέζει να πάει στο ξενοδοχείο με σκοπό να τον παγιδεύσει.

Οι δικηγόροι του θύματος έχουν ζητήσει να της ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη όπως και σε έναν άντρα που φέρεται να προμήθευσε το καυστικό υγρό στην 38χρονη.

Η απολογία της 38χρονης:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι είχα πρόθεση να αφαιρέσω την ζωή του συζύγου μου. Σε καμία περίπτωση, δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω μία τέτοια πράξη. Αυτό που έγινε, έγινε ενώ ήμουν σε άμυνα και εκείνη τη στιγμή με αυτό που μου συνέβη βρισκόμουν σε σοκ. Μετά τις απειλές του μου όρμησε και με εξανάγκασε με τη βία σε σεξουαλική πράξη παρόλο που εγώ με όλα αυτά που μου είχε πει δεν ήθελα να με ακουμπάει. Αφού με βίασε, με έβρισε χυδαία και με χτύπησε δυνατά στο κεφάλι.

»Τότε εγώ σε κατάσταση πανικού και φοβούμενη ότι θα με σκοτώσει, έβγαλα από την τσάντα μου ένα μικρό βαζάκι με το καθαριστικό και το πέταξα προς το μέρος του για να σωθώ. Άρχισα να τρέχω για να του ξεφύγω. Με απειλούσε και με έβριζε.

»Δυστυχώς πίστεψα ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να αλλάξει και να συμβιώσουμε αρμονικά γιατί τον αγαπούσα….είχα δεχτεί βίαιες συμπεριφορές και λεκτική κακοποίηση και από αυτόν και από την οικογένειά του η οποία δεν με ήθελε δίπλα του».