Υπόθεση Μαντλίν: Δύο ακόμη περιοχές μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών

4698

Οι ερευνητές που ηγούνται της έρευνας για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακκαν φέρεται να πιστεύουν ότι υπάρχουν δύο ακόμη περιοχές στην Πορτογαλία τις οποίες μπορούν να αναζητήσουν στοιχεία για την υπόθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο απομακρυσμένο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, όπου ο βασικός ύποπτος Κριστιάν Μπρούκνερ αποκαλούσε «μικρό κομμάτι του παραδείσου» και βρίσκεται 30 μίλια από το σημείο που παραθέριζε η Μαντλίν το 2007 με τους γονείς της.

Η αστυνομία δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ότι εντόπισε μια «σχετική ένδειξη».

Τώρα ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιοχές γύρω από το τουριστικό θέρετρο που έμενε η Μαντλίν με την οικογένεια της όπου η αστυνομία μπορεί να αναζητήσει στοιχεία αφού Γερμανοί ντετέκτιβ έψαξαν πάνω από 8.000 φωτογραφίες που ανήκουν στον Μπρούκνερ.

Μια πηγή είπε στη Sun : «Γερμανοί αξιωματικοί έχουν δει πάνω από 8.000 φωτογραφίες που ανήκαν στον Κριστιάν. Αυτή η ιατροδικαστική εργασία τους οδήγησε στο φράγμα – αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη που έχουν εμφανιστεί στις φωτογραφίες.

«Οι ντετέκτιβ προσπαθούν να βρουν πού βρίσκονται και γιατί ο Κριστιάν τραβούσε φωτογραφίες από αυτά τα μέρη» είπε

Την περασμένη εβδομάδα, οι ερευνητές καθάρισαν μια μεγάλη περιοχή δασικής έκτασης στη δεξαμενή και έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα χώματος, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική και DNA εξέταση στη Γερμανία.

Η ίδια πηγή είπε επίσης ότι οι Γερμανοί αστυνομικοί πιστεύουν ότι η αρχική έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν από Πορτογάλους αστυνομικούς ήταν εσφαλμένη.

«Οι Γερμανοί ντετέκτιβ παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η έρευνα στην Πορτογαλία και γι’ αυτό θέλουν να συνεχίσουν την έρευνα και την εξέταση περιοχών – ακόμη και εκείνων που οι Πορτογάλοι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εξετάσει. Πιστεύουν ότι η νέα έρευνα θα μπορούσε να ξεκλειδώσει νέες ενδείξεις που θα οδηγήσουν την υπόθεση μπροστά» επισήμανε.