Υπόθεση παρακολουθήσεων: Κλήθηκαν να καταθέσουν δύο ύποπτοι

167

Κλήσεις σε δύο υπόπτους για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και των προσωπικών δεδομένων απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Τα δύο πρόσωπα που καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου, οι ιδιότητες των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστές, πήραν ήδη προθεσμία για να δώσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κύκλος των υπόπτων εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί, μετά την αξιολόγηση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί για την υπόθεση τις περίπου 40 μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί , με τελευταία του δικηγόρου και πρώην Γ.Γ. του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η εισαγγελική έρευνα πάντως σε κάθε περίπτωση έχει μπει στο τελικό της στάδιο, σχεδόν δύο χρόνια από τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων που υπέβαλε τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλα άτομα.

Το επόμενο βήμα του κ. Ζήση είναι η σύνταξη του πορίσματός του το οποίο θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την πορεία της υπόθεσης.