Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: “Φρένο” στην έκδοση οικοδομικών αδειών στη Μύκονο – Τι προβλέπεται

Μέτρα για την προστασία της φυσιογνωμίας της Μυκόνου και του επιβαρυμένου περιβάλλοντος, λαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαγορεύοντας μέχρι τα τέλη του έτους την έκδοση οικοδομικών αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Η αναστολή αδειών θα έχει ισχύ μέχρι την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του δήμου Μυκόνου και δεν θα επεκταθεί πέραν από τα τέλη του έτους. Εξαιρούνται της απαγόρευσης, η έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας, η αναθεώρηση οικοδομικών αδειών, εφόσον γίνεται αύξηση του συντελεστή που προβλέπεται από την οικοδομική άδεια, του συντελεστή κατ’ όγκο εκμετάλλευσης καθώς επίσης και οι περιοχές των εγκεκριμένων οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων (ΕΣΧΑΣΕ).

Κατά το διάστημα της αναστολής, οι οικοδομικές άδειες για τις εκτός σχεδίου περιοχές νήσου Μυκόνου που επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση θα εκδίδονται από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι νέες διατάξεις περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΝ για την Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων και Υδάτων και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την αγορά ενέργειας, το οποίο προβλέπεται να ψηφιστεί σήμερα.