Ζαχάροβα για το σαμποτάζ στη γέφυρα της Κριμαίας: «Τρομοκρατική η φύση του Κιέβου»

Η  πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας για το σαμποτάζ στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, έγινε γνωστή πριν από λίγο. Το σαμποτάζ, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Αναφερόμενη εμμέσως στο «δεξί χέρι» του προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αλλά και σε άλλους ουκρανούς αξιωματούχους, που χαιρετίζουν το σαμποτάζ, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του».

Μπορεί ο σ Ποντολιάκ να έδειξε να παραδέχεται ότι πίσω από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς βρίσκεται το Κίεβο, ωστόσο πολλοί αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν κάνει λόγο για καταστροφή της γέφυρας ήδη από τους περασμένους μήνες, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Ποντολιάκ.

Η γέφυρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στην κατεχόμενη χερσόνησο. Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.