Ζαούτης: Ο εμβολιασμός είναι το «όπλο» που έχουμε απέναντι στην πανδημία

 

 

«Ο εμβολιασμός είναι το “όπλο” που έχουμε απέναντι στην πανδημία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, επισημαίνοντας πως το 90% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι.

 

Ερωτηθείς στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 για τις περιπτώσεις μη τήρησης των μέτρων προστασίας, ο κ. Ζαούτης σχολίασε πως «δεν θα έπρεπε να κάνουμε τη συζήτηση για τα μέτρα» πλέον, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

 

Σημείωσε πως όσο περισσότεροι νέοι νοσούν, θα δούμε αναλογικά σοβαρά κρούσματα με νοσηλείες και απώλεια ζωών. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανεμβολίαστου 28χρονου στην Κομοτηνή.

 

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν κάποιοι για την ασφάλεια του εμβολίου, υπογράμμισε πως «δεν είναι νέο το εμβόλιο. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι». «Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές», συμπλήρωσε.