Ζελένσκι: Καταγγέλλει έλλειψη ενότητας στη Δύση και «δείχνει» τον Ορμπάν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε σήμερα την έλλειψη «ενότητας» μεταξύ των δυτικών χωρών απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, περισσότερο από τρεις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.

«Το ερώτημά μου είναι: υπάρχει ενότητα στην πράξη (στη Δύση); Δεν το βλέπω» σχολίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται η στήριξη μιας ενωμένης Ευρώπης».

«Υπάρχει ενότητα στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ; Οχι. Επομένως, η Δύση είναι ενωμένη; Όχι», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Το δυνατό μας σημείο ήταν η ενότητα εντός της χώρας και τώρα αυτό εξαρτάται από την ενότητα της Δύσης, για να είμαστε ισχυροί και να υποστηρίζουμε σθεναρά την Ουκρανία» εναντίον της Ρωσίας, συνέχισε ο ίδιος.

«Θα έχουμε το πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας, όταν θα είμαστε όλοι πραγματικά ενωμένοι», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε και πάλι ότι είναι «ευγνώμων» προς τον Τζο Μπάιντεν για νέα οικονομική βοήθεια 40 δισ. δολαρίων.

«Εχουμε ανάγκη από την υποστήριξη μιας ενωμένης Ευρώπης» υπενθύμισε επικρίνοντας τη θέση του Ούγγρου ομολόγου του, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος σε αυτό το στάδιο είναι απρόθυμος να συμφωνήσει σε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: «Κάτι δεν πάει καλά με την Ουγγαρία!» σχολίασε ο Ζελένσκι.