Ζέρβας: Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούρια μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντησή του με τον Βασίλη Κικίλια.

 

Καμία ενημέρωση για νέα μέτρα δεν υπήρξε κατά τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώτου.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο υπουργός Υγείας βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, επισκεπτόμενος δομές υγείας. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τους ενημέρωσε για την κατάσταση στο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκη και για την εξέλιξη των εμβολιασμών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, καθώς «ενσκήπτει ένα νέο κύμα της πανδημίας και είναι στο χέρι μας να μην έχουμε μεγάλες απώλειες όπως είχαμε στο προηγούμενο».

«Η πανδημία είναι σαν μια φωτιά σε ένα χωράφι με ξηρά χορτάρια. Όσο πιο έγκαιρα και πιο σωστά επέμβουμε τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επεμβαίνουμε όταν χρειάζεται. Στόχος να μην υπάρξουν απώλειες, με την προοπτική του εμβολιασμού, του ανοίγματος της οικονομίας, του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα εφόσον ο καθένας από εμάς προσέχει και εφόσον όλοι είμαστε ταγμένοι σε αυτή την προσπάθεια ούτως ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει», ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοια ενημέρωση.

Πάντως, επανέλαβε την άποψή του για τη λειτουργία των σχολείων. «Η άποψη μου είναι ότι τα σχολεία είναι το πρώτο κομμάτι που πρέπει να στραφούμε εφόσον υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «η λογική όλα ανοιχτά ή όλα κλειστά, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, δεν είναι ούτε σοφή, ούτε χαρακτηρίζει αυτούς που μπορούν να ελέγξουν σωστά την κατάσταση», υπογράμμισε.