Ζέρβας: «Δεν πρέπει να μας χτυπήσει ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού»

Νέα έκκληση προς τους δημότες στη Θεσσαλονίκη να τηρούν πιστά τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού απηύθυνε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρα από το βήμα του το βήμα του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να μας χτυπήσει ένα τρίτο κύμα».

Ακόμη πρόσθεσε οτι «χαιρόμαστε όλοι για τη βελτίωση των δεικτών και τη σταδιακή επαναφορά σε μία σχετική κανονικότητα. Ο κίνδυνος, όμως, δεν έχει παρέλθει. Τα νέα στελέχη του ιού έχουν έρθει στη χώρα μας. Το κακό δεν βρίσκεται πίσω μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους δημότες «προσοχή, αποστάσεις, μάσκες και γενικότερα να ακολουθούμε τις οδηγίες. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μας χτυπήσει ένα νέο τρίτο κύμα. ‘Εχουμε εμπειρία, όμως, είδαμε τι μπορεί να συμβεί σε 10 μέρες. Για να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά, ανοιχτή αγορά, για να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο και όχι να κάνουν μάθημα με τηλεδιάσκεψη, πρέπει όλα τα μέτρα να τηρούνται ουσιαστικά και όχι προσχηματικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ