Έβρος: Πώς έπεσε από τη στέγη υπό κατάληψη Λυκείου μαθητής 

514

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Σουφλί Έβρου, όταν έγινε γνωστό ότι μαθητής που συμμετείχε σε κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό και τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Οι καθηγητές που βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο ΓΕΛ πήγαν στο σημείο και μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια και οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του 1 ΓΕΛ Σουφλίου, η οποία μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο μαθητής πήδηξε από τον 1ο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή. Η διευθύντρια τόνισε ότι οι μαθητές δεν επέτρεπαν την είσοδο στους καθηγητές και εξήγησε ότι στον πρώτο όροφο ο εξωτερικός τοίχος των παραθύρων επικοινωνεί με την στέγη της σχολικής βιβλιοθήκης και εκεί σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια, τα παράθυρα είναι υψηλά και υπάρχει και ένα προστατευτικό το οποίο θα έπρεπε να περάσει και αυτό το παιδί. Τέλος, η διευθύντρια ανέφερε ότι οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω μεταξύ άλλων του μεγάλου αριθμού μαθητών σε ορισμένα τμήματα. «Ο μέσος όρος των μαθητών μας είναι 17-20 μαθητές, ωστόσο έχουμε δύο τμήματα που είναι 26 και υπάρχει αίθουσα η οποία δεν χρησιμοποιείται γιατί πέρυσι τα τμήματά μας ήταν τρία ενώ φέτος λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών μας τα έκαναν δύο και δυστυχώς είναι από 26 παιδιά», σημείωσε επίσης η διευθύντρια.