Έκτακτο σχέδιο στήριξης της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Τζιτζικώστας

588

Έκτακτο σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας ζήτησε από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κι ενώ η Θεσσαλονίκη περνά στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης.

Αναμένοντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ως περιφερειάρχης, αυτό που ζητά από την κυβέρνηση είναι «ένα έκτακτο δράσης για την οικονομία».

«Η οικονομία της περιοχής μας θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των μέτρων. Πρέπει όλοι μας, η Πολιτεία και ασφαλώς η Περιφέρεια, αξιοποιώντας ό,τι πόρους έχουμε, εθνικούς ή και ευρωπαϊκούς, να φροντίσουμε στο επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική μας οικονομία, οι επιχειρήσεις μας, οι θέσεις εργασίας και κυρίως να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, εκείνοι δηλαδή που θα πληγούν περισσότερο από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας παραδεχόμενος ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

«Πιστεύω, άλλωστε το έχουμε αποδείξει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι όταν θέλουμε μπορούμε και όταν πιστέψουμε σε έναν στόχο τον καταφέρνουμε. Το κάναμε δύο φορές εδώ στη Θεσσαλονίκη. Μία τον Μάρτιο και μία αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε για μια ακόμη φορά. Ας ελπίσουμε τελευταία», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως αναφέρει το GRTimes.grη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κατευθύνει 80 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εξ αυτών, τα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, όπως είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, και τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Τζιτζικώστας: Έκτακτο σχέδιο στήριξης της οικονομίας - GRTimes.gr

Αίτημα για δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας

«Έχω ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των χρημάτων να διατεθούν για τη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία μας» τόνισε και συμπλήρωσε πως «ήδη ως Περιφέρεια, προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε 24 κλίνες ΜΕΘ και θεωρώ ότι με αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Κεντρική Μακεδονία να θωρακιστεί, αρκεί αυτό να γίνει γρήγορα», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, εξετάστηκε με μεγάλη λεπτομέρεια η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ «για το εξαιρετικό έργο και τη δουλειά που κάνει».

«Έχει σταθεί δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Αρκουμανέας με τον οποίο έχω μια καθημερινή πια, δυστυχώς, συζήτηση και συνεργασία» είπε και συμπλήρωσε πως «η πραγματικότητα είναι ότι ο ΕΟΔΥ, έχει κάνει χιλιάδες τεστ στην περιοχή μας, κάτι που μας έχει βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις έγκαιρα και με τον σωστό τρόπο», συμπλήρωσε.