Φωτιά στη Ρόδο: Τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα – Εκκενώθηκαν τρία χωριά, έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου

291

Η τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε τέσσερα πύρινα «μέτωπα» συνεχίζεται στη Ρόδο, όπου από αέρα επιχειρούν 3 τράκτορες, 1 Σινουκ, 1 Μ8, 2 Augusta bell 214 και καταφθάνουν 2 CL-415, που ενισχύουν την προσπάθεια. Επιπρόσθετα, αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης από το πρωί της Πέμπτης (20.07.23).

Οι φλόγες της φωτιάς στη Ρόδο καίνε ανεξέλεγκτες, ενώ τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο έχουν εκκενωθεί. Παράλληλα, έκλεισε και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου.

 

Συγκεκριμένα, νωρίτερα την Τετάρτη, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ελεούσα, Σάλακο, Διμυλιά, Προφήτη Ηλία προς Κολύμπια. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112:

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Έμπωνα της Ρόδου χθες, Τρίτη (17.7.2023) το απόγευμα και η μάχη για τη φωτιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

Τα εναέρια μέσα είχαν νωρίτερα καθηλωθεί λόγω των πυκνών καπνών και, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ξεκίνησαν ξανά τις ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο.