Η Κινεζική επαρχία Χουνάν υπέγραψε συμφωνία πολιτιστικής και τουριστικής προώθησης με την Κένυα

234

Η επαρχία Χουνάν στην κεντρική Κίνα υπέγραψε την Παρασκευή (10/5) μια συμφωνία πολιτιστικής και τουριστικής προώθησης με την Κένυα.

Ο Sang Bin, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος πολιτισμού και τουρισμού της επαρχίας Χουνάν, δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης προώθησης και συνεργασίας πολιτισμού και τουρισμού Κίνας-Αφρικής που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι, ότι η συμφωνία αποσκοπεί στην προώθηση και προώθηση του τουρισμού, ο οποίος έχει έχει αναγνωριστεί ως ένας βασικός τομέας για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία καλύπτει δρομολόγια αεροπορικών ταξιδιών, τουριστική ανάπτυξη, κοινές αθλητικές εκδηλώσεις, προώθηση πτήσεων τσάρτερ, επενδύσεις σε ταινίες και τηλεόραση παράλληλα με την επαγγελματική εκπαίδευση.

«Δείχνουμε τα θεμέλια, τα δυνατά σημεία και τις προοπτικές του τουρισμού της επαρχίσε και των συναφών τομέων σε συνεργασία με την Αφρική», δήλωσε ο Sang κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο Francis Gichaba, πρόεδρος του Κένυα Τουρισμού, κάλεσε τους κατοίκους της Χουνάν και της Κίνας γενικότερα να επισκεφθούν και να απολαύσουν τον πλούσιο πολιτισμό και τα τοπία της Κένυας, προσθέτοντας ότι η Κένυα ενισχύει τη στενή σχέση με την Κίνα, ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στη χώρα.

Ο Gichaba είπε ότι η Κένυα έχει ξεκινήσει τεράστιες τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ παράλληλα με οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό για να ευαισθητοποιήσει τα γραφικά αξιοθέατα της χώρας και τον πλούσιο πολιτισμό της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, το επαρχιακό τμήμα πολιτισμού και τουρισμού Χουνάν παρουσίασε στους Κενυάτες παρευρισκόμενους πέντε πολιτιστικά τουριστικά αξιοθέατα του Χουνάν, ενώ η Κένυα παρουσίασε μοναδικούς πόρους και κορυφαίες ταξιδιωτικές διαδρομές.

Το Κέντρο Επικοινωνίας για την Αφρική του Συμβουλίου Οικονομικής και Εμπορικής Προώθησης Κίνας-Αφρικής και κορυφαίες εταιρείες όπως η Hunan SMJM Media υπέγραψαν έξι μεγάλα έργα με Κένυες συνεταιριστικούς εταίρους αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Καλώς ήρθατε στο όμορφο Χουνάν», προσέλκυσε περίπου 200 άτομα από την κυβέρνηση, δεξαμενές σκέψης, επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικούς τομείς της Κίνας και της Κένυας.

 

Πηγή: Πρακτορείο Xinhua