Μάνχαϊμ: Σοκαριστικό βίντεο από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αντιισλαμιστή ακτιβιστή – Νεκρός ο δράστης – Σκληρές εικόνες (βίντεο)

243

Απίστευτες σκηνές από το Μανχάιμ: Ένας ακόμα άγνωστος άνδρας μαχαιρώνει μπροστά στις κάμερες τον επικριτή του Ισλάμ Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ. Όταν παρεμβαίνει ένας αστυνομικός, μαχαιρώνεται και αυτός.

Στο κέντρο του Μανχάιμ σημειώθηκε επίθεση εναντίον του επικριτή του Ισλάμ Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ. Ένα βίντεο από το livestream του πολιτικού δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται στον πολιτικό με μαχαίρι και να προσπαθεί να τον μαχαιρώσει. Ο Στουρτσενμπέργκερ και ένας από τους υποστηρικτές του φαίνεται να τραυματίζονται τουλάχιστον στο πόδι.

Ένας αστυνομικός που προσπάθησε να επέμβει και κατά λάθος μαχαίρωσε έναν από τους υποστηρικτές του Στουρτσενμπέργκερ δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη και φαίνεται ότι μαχαιρώθηκε στο λαιμό. Σύμφωνα με την τοπική περιφερειακή εφημερίδα Mannheimer Morgen, ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά. Το βίντεο τελειώνει με τον επιτιθέμενο να πυροβολείται από αστυνομικούς που σπεύδουν.

Ο Στουρτσενμπέργκερ βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο ριζοσπαστών μουσουλμάνων

Αμέσως μετά το περιστατικό, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία της αγοράς του Μανχάιμ: “Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, σημειώθηκε επίθεση εναντίον αρκετών ατόμων στην πλατεία της αγοράς του Μανχάιμ γύρω στις 11.35 σήμερα το πρωί. Ένα άτομο φέρεται να επιτέθηκε σε διάφορα άτομα με μαχαίρι και να τα τραυμάτισε. Δεν είναι ακόμη δυνατόν να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση και τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο εναντίον του επιτιθέμενου. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκε και ο επιτιθέμενος”. Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό. Ο τόπος του εγκλήματος έχει αποκλειστεί σε μεγάλη έκταση.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το επικριτικό για το Ισλάμ κίνημα πολιτών “Pax Europa”. Ο Στούρτσενμπεργκερ διαβάζει εδώ και χρόνια σούρες από το Κοράνι. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ριζοσπαστών μουσουλμάνων. Έγινε γνωστός σε όλη τη Γερμανία με ένα ψήφισμα πολιτών κατά της ανέγερσης τζαμιού στο Μόναχο. Ωστόσο, αυτή απορρίφθηκε από τη διοίκηση της βαυαρικής πρωτεύουσας για τυπικούς λόγους.

Τα Σαββατοκύριακα, ο τόπος του εγκλήματος είναι για κάποιες ώρες «ζώνη απαγόρευσης των μαχαιριών»

Περίπου δύο ώρες μετά την επίθεση, ο δήμαρχος του Μανχάιμ Κρίστιαν Σπεχτ (CDU) επισκέφθηκε επίσης τον τόπο του εγκλήματος. Οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν ένα τραμ να σταματήσει στην πλατεία της αγοράς για να εμποδίσει τη θέα των θεατών στον τόπο του εγκλήματος.

Το έγκλημα έλαβε χώρα στη λεγόμενη ζώνη απαγόρευσης μαχαιριών στην πόλη. Εκεί απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά μαχαιριών και παρόμοιων αντικειμένων από τις 8 μ.μ. της Παρασκευής έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου, από τις 8 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 6 π.μ. της Κυριακής και από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ. των αργιών. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε κατά τη στιγμή του αδικήματος.