Χεζμπολάχ: Νεκρός σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία ο πρώην σωματοφύλακας του Νασράλα (βίντεο)

240

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν μέλη της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συριακή πλευρά των συνόρων με τον Λίβανο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε μετά από επίθεση ισραηλινού drone εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν μέλη της Χεζμπολάχ στην περιοχή Τζντέιντε Γιαμπούς», που συνορεύει με τον ανατολικό Λίβανο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της σιιτικής οργάνωσης, ο οποίος μίλησε στα αραβικά ΜΜΕ υπό τον όρο της ανωνυμίας, η επίθεση σκότωσε έναν πρώην προσωπικό σωματοφύλακα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το θάνατο του Γιασέρ Καρναμπάς σε ισραηλινό χτύπημα στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού-Δαμασκού, αλλά δεν διευκρίνισε τον ρόλο ή την κατάταξή του στην τρομοκρατική ομάδα. Το Al Arabiya αναφέρει ότι ο Καρναμπάς ήταν υπεύθυνος «για τη μεταφορά προσωπικού και όπλων στη Συρία».

Ο θάνατός του ανεβάζει τις απώλειες της οργάνωσης εν μέσω του πολέμου στη Γάζα σε τουλάχιστον 364.

Οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ είναι καθημερινές και εντείνουν τον κίνδυνο ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα με τη Χαμάς, να εξαπλωθεί σε ένα δεύτερο μέτωπο.

Από την μεριά της, η λιβανέζικη οργάνωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δείχνει πλάνα από drone πάνω από ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Πριν από εβδομάδες, η Χεζμπολάχ δημοσίευσε ένα παρόμοιο βίντεο με ισραηλινές τοποθεσίες στην περιοχή της Χάιφα.

Οι IDF δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το βίντεο.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: OnAlert.GR