Ομολογία Μητσοτάκη: Κενά στην άμυνά μας γιατί στείλαμε όπλα στην Ουκρανία!

229

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και εθνική μειοδοσία, αποτελεί η πλήρης επιβεβαίωση της αποδυνάμωσης των αμυντικών ικανοτήτων της Ελλάδας για χάρη της Ουκρανίας (κατ’ εντολή των ΗΠΑ βεβαίως-βεβαίως), όπως ομολόγησε χθες ανερυθρίαστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «κενά» που έχουν δημιουργηθεί!

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ακούγαμε και διαβάζαμε τόσο καιρό για το αντίθετο, ότι τάχα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα από την άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ζελένσκι με τη συνεχή αποστολή πολεμικού υλικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, η αλήθεια είναι μία: Ότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς τα κενά είναι υπαρκτά και ιδιαιτέρως καίρια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το τι έχει συμβεί με τα νησιά μας στο Αιγαίο

Στο πλαίσιο του NATO Public Forum, ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας την αναφορά της Αμερικανίδας ότι η Ελλάδα «έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε το εξής (η μετάφραση από την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού):

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

  • Δείτε από το 5’26” του βίντεο: