Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Επιχειρούν 120 πυροσβέστες και 13 αεροσκάφη

1720

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, με πυροσβέστες και εθελοντές να έχουν ριχτεί στη μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες και να «μαζέψουν» τα δύο ενεργά μέτωπα που καίνε, ένας στόχος που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, θα επιτευχθεί.

Η φωτιά κατακαίει παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη. Ήδη, μηχανήματα του ΓΕΕΘΑ επιχειρούν για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν ευτυχώς ελαφρά στην προσπάθεια για την κατάσβεση.

Το πύρινο μέτωπο κινείται προς δύο κατευθύνσεις, το ένα προς την Επίδαυρο και το δεύτερο προς τον Κόρφο και Αγγελόκαστρο. Σημειώνεται πως δεν κινδύνευσε ο οικισμός του Σοφικού, ούτε οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρμόδιους φορείς, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, 13 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.