Πέτρος Μπελέρης: «Εκδικητική η συμπεριφορά της Αλβανίας απέναντι στον πατέρα μου – Να νικήσουν το φόβο οι Χειμαρριώτες»!

326

«Προδιαγεγραμμένη εξέλιξη» χαρακτήρισε την αναβολή της αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη ο γιός του ευρωβουλευτή, Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

«Ο μόνος λόγος να μην είναι έξω», σημείωσε ο Πέτρος Μπελέρης, είναι η διενέργεια των κρίσιμων δημοτικών εκλογών της Κυριακής (4/8) στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «εκδικητική» τη συμπεριφορά των Τιράνων απέναντι στον πατέρα του. «Είναι πράγματα που δεν συνάδουν με ένα κράτος δικαίου, με την ιδιότητα ενός ευρωβουλευτή», είπε.

Το αλβανικό κράτος θέλει να επιβάλει τετελεσμένα, σημείωσε επίσης, λέγοντας πως «αν οι Χειμαρριώτες συμμετέχουν και αγνοήσουν το φόβο και κερδίσει το φως και η ελευθερία θα είμαστε πάλι εκείνοι που θα πανηγυρίζουμε συγκινημένοι τη Δευτέρα».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Μπελέρη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει την αναβολή της αποφυλάκισης του Φρ. Μπελέρη

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Δυστυχώς ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Ο πατέρας μου ενώ δικαιούταν μια πρόωρη αποφυλάκιση, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, αυτό αναβλήθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου με μόνο λόγο να μην είναι έξω εν όψει και των κρίσιμων δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα. Είναι μια εκδικητική συμπεριφορά όπως και ο τρόπος μεταχείρισής του, η μεταφορά του στο Δικαστήριο είναι πράγματα που δεν συνάδουν με ένα κράτος δικαίου, είναι πράγματα που δεν συνάδουν με την ιδιότητα ενός ευρωβουλευτή. Είναι πρωτάκουστα και είναι προκλητικά.

Αναφορικά με την εξέλιξη των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας οξύμωρης και πάρα πολύ περίεργης κατάστασης. Δυστυχώς έχουμε απέναντί μας ένα κράτος το οποίο θέλει να επιβάλλει με τους δικούς του κανόνες οι οποίοι δεν συνάδουν με δημοκρατικές εκλογές, κάποια τετελεσμένα. Είμαι βέβαιος ότι αν οι Χειμαρριώτες συμμετέχουν και αγνοήσουν το φόβο και κερδίσει το φως και η ελευθερία θα είμαστε πάλι εκείνοι που θα πανηγυρίζουμε συγκινημένοι τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς πως αντιλαμβάνεται την υπόθεση του Φρ. Μπελέρη ο λαός της Αλβανίας

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Κάθε μέρα που περνάει οι Αλβανοί συμπολίτες, και αυτοί που ζουν στην Χειμάρρα αλλά και εν γένει στην Αλβανία νομίζω ότι αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει και ποιοι είναι οι λόγοι που συμβαίνουν όλα αυτά. Είμαι σίγουρος ότι βαθιά μέσα τους όλοι ανησυχούν για αυτό, σήμερα γίνεται σε εμάς αύριο μπορεί να γίνει σε εκείνους και ξεφτίζει αυτό το ψευτοεθνικιστικό χαρτί που έχει επιδιώξει να παίξει ο κ. Ράμα ότι «αυτοί είναι Έλληνες και καλά τους κάνουμε». Αυτό πλέον δεν περνάει, όλοι έχουν αντιληφθεί τι έχει γίνει, μιλάμε για μια φυλάκιση 16 μήνες που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το «αδίκημα». Αν υποθέσουμε ότι είχε γίνει αδίκημα δεν θα μπορούσε να υπήρχε μια τόσο μακροχρόνια φυλάκιση αλλά και την εν γένει συμπεριφορά και τις εξελίξεις. Νομίζω όλο και περισσότερο ακόμα και Αλβανοί αισθάνονται ενοχλημένοι με αυτή την κατάσταση, το συναντάμε, μας το λέμε, μας το δείχνουνε και ελπίζω ότι στο τέλος το φως θα κερδίσει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο ο Φρ. Μπελέρη

Π.ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Είναι κάτι το δικαιούται, είναι κάτι που προβλέπεται από το αλβανικό σύνταγμα. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα τι θα γίνει, η λογική λέει πως θα αποφυλακιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου αν δεν γίνει αυτό η οριστική αποφυλάκιση έχοντας εκτίσει και την τελευταία μέρα της τιμωρίας που του έχουν επιβάλει ορίζει να αποφυλακιστεί στις 16 Οκτωβρίου.

Πηγή: Parapolitika.gr