ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των θέσεων εργασίας πηγαίνει σε ξένους εργάτες, συμπεριλαμβανομένων των λαθρομεταναστών

300

Ο οικονομολόγος του Heritage Foundation Ε. Τζ. Άντονι δήλωσε στο Breitbart News του Σαββάτου, ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ υπό το καθεστώς Μπάιντεν-Χάρις πήγε σε «εργαζόμενους που γεννήθηκαν στο εξωτερικό».

Ο Άντονι μίλησε στο Breitbart News το Σάββατο με οικοδεσπότη τον Μάθιου Μπόιλ, καθώς το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3% και οι εργοδότες πρόσθεσαν 114.000 εργαζόμενους στους καταλόγους μισθοδοσίας τους τον Ιούλιο, μια σημαντική απώλεια από τις 180.000 θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο Άντονι συγκέντρωσε ορισμένα στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής για την Εργασία (BLS) σχετικά με την θλιβερή κατάσταση της οικονομίας υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, συμπεριλαμβανομένου του ότι το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης αύξησης των θέσεων εργασίας πήγε σε εργαζόμενους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι λαθρομετανάστες.

Εξήγησε στο Breitbart News του Σαββάτου: «Έχουμε χάσει 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μεταξύ των γηγενών Αμερικανών. Έτσι, όλα τα κέρδη σε θέσεις εργασίας, 1,3 εκατομμύρια, πήγαν σε εργαζόμενους που γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα σήμερα, αυτό είναι εκπληκτικό, αλλά υπάρχουν λιγότεροι γηγενείς Αμερικανοί που εργάζονται τώρα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, πριν από την πανδημία».

Ο Άντονι συνέχισε: «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας πηγαίνει σε εργαζόμενους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε ότι «η αμερικανική αγορά εργασίας μετατρέπεται σε ένα είδος πρακτορείου προσωρινής απασχόλησης για τους ξένους και οι Αμερικανοί να πάνε στο διάολο».

Ο Άντονι σημείωσε επίσης ότι μεγάλο μέρος της «καθαρής αύξησης των θέσεων εργασίας κατά το τελευταίο έτος ήταν η απασχόληση μερικής απασχόλησης».

Ο Άντονι είπε επίσης ότι περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο ήταν είτε κυβερνητικές θέσεις εργασίας είτε πληρώθηκαν από τα δολάρια των φορολογουμένων.

Εξήγησε: «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι για κάθε μία θέση εργασίας που πληρώνεται από τα δολάρια των φορολογουμένων χρειάζονται περισσότεροι φορολογούμενοι να πληρώσουν στο σύστημα, να πληρώσουν φόρους με άλλα λόγια, για να πάρουμε αρκετά χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».

Ο Άντονι σημείωσε επίσης ότι η ανεργία είναι «τεχνητά χαμηλή», καθώς υπάρχουν εκατομμύρια εργαζόμενοι που δεν περιλαμβάνονται πλέον στα στοιχεία ανεργίας, επειδή δεν αναζητούν εργασία μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Είπε ότι αν συμπεριλάβει κανείς τα εκατομμύρια των εργαζομένων που δεν αναζητούν πλέον εργασία μετά την πανδημία, το «ποσοστό ανεργίας είναι κάπου μεταξύ 6,9 και 8,2%».

Πρόσθεσε ότι ο ρυθμός αυτός θα είναι «πολύ κοντά στην ύφεση».

Πηγή: NewsFire.GR