Independent: Ο Πούτιν θα απολαύσει την κατάρριψη των F-16, θα ενισχυθεί η εικόνα της Ρωσίας ως στρατιωτικής δύναμης

3353

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν θα μπορούσε να επωφεληθεί από την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, καθώς η καταστροφή αυτών των αεροσκαφών θα ενίσχυε περαιτέρω την εικόνα της Ρωσίας, γράφει η Independent.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν θα απολαύσει την εικόνα που θα δημιουργήσει η καταστροφή των F-16 που προμήθευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ», αναφέρει η Independent επικαλούμενη τον αναλυτή Φεντερίκο Μπορσάρι.

Η Ρωσία διαθέτει επίσης αρκετές εκατοντάδες μαχητικά, συμπεριλαμβανομένου του Su-35, το οποίο η Independent προσδιορίζει ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα F-16.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικά για να καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα και οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται με πολύ γρήγορο ρυθμό – 9 μήνες έναντι των τριών ετών που χρειάζονται οι δυτικοί πιλότοι για να εκπαιδευτούν, επισημαίνει η Independent.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, ανέφερε ότι η πρώτη «μικρή» παρτίδα αμερικανικών μαχητικών F-16 που μεταφέρθηκαν από τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έφτασε στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες.

Το γεγονός ότι η Ουκρανία διαθέτει μαχητικά F-16 ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως απειλή από τη Δύση στην πυρηνική σφαίρα, προειδοποίησε το υπουργείο.