Επιλογή συντριβής από τη Χάρις – Το 71% των Αμερικανών δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Γουολτς

754

Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών δεν γνωρίζει καν τον υποψήφιο αντιπρόεδρο που επέλεξε η Καμάλα Χάρις, τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουολτς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 6/8.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του NPR/PBS News/Marist National διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα, το 71%, των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για τον Γουολτς για να έχουν γνώμη για αυτόν.

Από τους υπόλοιπους ερωτηθέντες, το 17% είχε θετική γνώμη, ενώ το 12% έχει αρνητική άποψη.

Ο ορισμός του Γουολτς έβαλε τέλος σε ένα οργιώδες παζάρι των Δημοκρατικών για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου, με τον Δημοκρατικό από τη Mινεσότα να επιλέγεται έναντι του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο, που θεωρείτο φαβορί.

Πάντως, η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι οι άλλοι φιναλίστ, δηλαδή ο Σαπίρο και ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι είναι πιο γνωστοί, αν και αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τη Χάρις.
«H Αντιπρόεδρος Χάρις πήρε μια εξαιρετική απόφαση επιλέγοντας στο πλάι της τον Κυβερνήτη Γουολτς», έγραψε η Δημοκρατική Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ στην πλατφόρμα X.

«Μαζί, θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά, χωρίς αποκλεισμούς και με τόλμη για τον Αμερικανός λαό. Δεν θα υποχωρήσουν ούτε μπροστά σε μη ευνοϊκές συνθήκες – από την υγειονομική περίθαλψη μέχρι το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο», τόνισε σχετικά η Κόρτεζ, σε μια τοποθέτηση που θεωρείται ενδεικτική για τη στήριξη που έχει ο Γουολτς από την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών.