Στους δρόμους της Αθήνας το φιλοπακιστανικό κομμάτι της κοινότητας του Μπαγκλαντές, μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού της χώρας (βίντεο)

324

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης μέλη της κοινότητας του Μπαγκλαντές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την πτώση της πρωθυπουργού της χώρας Σέιχ Χασίνα, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα μετά από ένα διάστημα επίμονων και αιματηρών διαδηλώσεων.

Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα με ελικόπτερο η πρωθυπουργός (βίντεο)

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους είχαν μαζί τους την ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, οργανώσεις που συνεργάζονται στενά με την πακιστανική κοινότητα της χώρας μας.

Επισημαίνουμε, ότι οι Μπανγκλαντεσιανοί είναι διχασμένη κοινότητα τόσο στην Αθήνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς ένα μέρος τους είναι υπέρ του καθεστώτος της Σεΐχ Χασίνα, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ινδία, ενώ οι υπόλοιποι είναι αντικαθεστωτικοί και πρόσκεινται στη μερίδα εκείνη του Μπανγκλαντές που βρίσκεται υπό τη σφαίρα επιρροής του Πακιστάν και ενδεχομένως και της Κίνας.

Μπανγκλαντές: Οι μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας «βλέπουν» παρέμβαση Κίνας-Πακιστάν πίσω από το πραξικόπημα – Ισλαμιστές αναλαμβάνουν τα ηνία!

Σύμφωνα με αναφορές, στις διαδηλώσεις του Μπαγκλαντές έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 300 άνθρωποι. Για τον λόγο αυτό, οργισμένοι διαδηλωτές στο Μπαγκλαντές εισέβαλαν στην πρωθυπουργική κατοικία προκαλώντας λεηλασίες.

Δείτε το βίντεο: