Ο Παναγιώτης Δούμας «κοπανάει» αλύπητα Τατσόπουλο και Πορτοσάλτε για το μίσος τους στον Νόβακ Τζόκοβιτς (βίντεο)

525

Ανάρπαστο έχει γίνει το βίντεο στο Right2TheBone, όπου ο διευθυντής του NewsFire.GR Παναγιώτης Δούμας «περιλαμβάνει» τους Πέτρο Τατσόπουλο και Άρη Πορτοσάλτε για το μίσος που έχουν απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς. Αφορμή ήταν ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου, στην οποία ειρωνεύεται τον Τζόκοβιτς για την πίστη του στο Θεό, επισυνάπτοντας και μία φωτογραφία, όπου ο Σέρβος τενίστας κάνει το σταυρό του.

Ανασύροντας και ένα παλαιότερο σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Δούμας εξηγεί, γιατί άνθρωποι σαν τον Τατσόπουλο και τον Πορτοσάλτε μισούν τον Τζόκοβιτς.

Διαβάστε όσα είπε:

Γιατί Τατσόπουλος και Πορτοσάλτε μισούν τόσο πολύ τον Τζόκοβιτς;

    • του Παναγιώτη Δούμα

Κάποιοι από εμάς χαρήκαμε που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις. Θα χαιρόμασταν βέβαια, ακόμη περισσότερο, αν το είχε κερδίσει ο Τσιτσιπάς. Γιατί; Μα γιατί ο Τσιτσιπάς είναι συμπατριώτης μας και αυτό δε χωρά «ναι μεν, αλλά».

Γιατί χαρήκαμε για τον Τζόκοβιτς;

Γιατί είναι ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών σε όλα τ’ αθλήματα. Ένας εγκεφαλικός παίκτης, που δύναται να υπερνικά τις αδυναμίες που γεννά το γήρας του – είναι ήδη 37 ετών – και να τις μετατρέπει σε πλεονεκτήματα.

Επίσης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι Σέρβος και Χριστιανός Ορθόδοξος. Πιστεύει και δε χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Πριν ξεκινήσει κάθε αγώνα κάνει το σταυρό του και το ίδιο κάνει στο τέλος, όταν νικά. Και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

Προχθές που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, το μόνο που έλλειπε από την τροπαιοθήκη του, έκανε με ευλάβεια το σταυρό του, δείχνοντας προς τον ουρανό και στέλνοντας το μήνυμα ότι η πίστη του στον Τριαδικό Θεό ήταν αυτή που τον βοήθησε να νικήσει έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο.

Το ίδιο κάνουν πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο παίκτες από τη Λατινική Αμερική, όπως ο Τζιόβάνι που έπαιζε στον Ολυμπιακό, αλλά και παίκτες που ασπάζονται το Ισλάμ.

Η πίστη έχει τεράστια δύναμη και για ανθρώπους που καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τα όριά τους, ανεξαρτήτως του ποιο είναι το θρήσκευμά τους, αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι της προσωπικότητος, αλλά και των επιτευγμάτων τους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βέβαια, ενοχλεί ιδιαιτέρως. Γιατί; Μα γιατί είναι Σέρβος. Επίσης, γιατί δεν είναι υπηρέτης του woke αφηγήματος. Και φυσικά, γιατί είχε αντιταχθεί στις ανελεύθερες πολιτικές που εφαρμόσθηκαν επί Covid, καταφέρνοντας αυτό να μην επηρεάσει την καριέρα του.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μπορώ να δεχθώ με σεβασμό τις επιφυλάξεις κάποιων απέναντι στις θρησκείες, απέναντι στην ερμηνεία του καθενός έναντι του μεταφυσικού. Υπάρχουν άνθρωποι άθεοι, που – θα τολμούσα να πω, ότι – βασανίζονται. Βασανίζονται, γιατί θα ήθελαν να πιστέψουν, αλλά η ευφυία τους δεν τους επιτρέπει να ενδώσουν τόσο εύκολα στην ισχύ της πίστεως. Τους σέβομαι απολύτως.

Υπάρχουν όμως και υποκριτές. Υποκριτές σαν τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος δεν έχει τίποτα να σχολιάσει για τους μουσουλμάνους αθλητές που δε χάνουν ευκαιρία να αναδείξουν την πίστη τους σε κάθε δραστηριότητά τους και σε κάθε επιτυχία τους. Εκεί ο Πέτρος κοιτάει το ημερολόγιό του και απλά αναγιγνώσκει την ημέρα: Είναι Δευτέρα, είναι Τρίτη, είναι Τετάρτη κ.ο.κ.

Όταν όμως πρόκειται για κάποιον Χριστιανό και για κάποιον που εναντιώνεται σε αυτούς που τον περιέσωσαν από την απόλυτη απαξία, αναδεικνύοντάς τον σε αυθεντία του δημοσίου διαλόγου, ΟΦΕΙΛΕΙ ο Πέτρος Τατσόπουλος να βγάλει τα νύχια του και να ξεσκίσει τους «Φαρισαίους», τους «υποκριτές» και τους Χριστιανοταλιμπάν που απειλούν το κυρίαρχο αφήγημα της woke κουλτούρας.

Γιατί εν τέλει, το πρόβλημα του Πέτρου Τατσόπουλου δεν είναι οι μεταφυσικές ανησυχίες γενικότερα των ανθρώπων, τις οποίες θεωρεί γραφικές. Είναι ο Χριστιανισμός. Είναι Χριστιανοί. Είναι οι συμπατριώτες του. Κατά τα άλλα, δεν τον ενδιαφέρει αν σφάζουν γυναίκες στο Αφγανιστάν, επειδή φάνηκε το ζυγωματικό τους μέσα από την μπούρκα. Εκεί ο Πέτρος Τατσόπουλος σιγεί. Εκεί ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι συμπεριληπτικός, μεγαλόψυχος και κοσμοπολίτης, που έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα.

Το πρόβλημα του Πέτρου Τατσόπουλου είναι το ίδιο ακριβώς με του Πορτοσάλτε. Είναι ότι ένας τόσο επιτυχημένος άνδρας βάζει την πίστη του και τα ιδανικά του, όπως η ελευθερία, πάνω από το μεροκάματο. Και ξέρετε, δε μιλάμε για πενταροδεκάρες, έτσι;

«Χάθηκαν όλα» έλεγε πριν τρία χρόνια ο Πορτοσάλτε για τον Τζόκοβιτς. «Τι ξεπεσμός, τι μιζέρια! Ένας κακόμοιρος ψέκης»! Γιατί; Γιατί ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο για να μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open και… απελάθηκε από τη χώρα. Εν συνεχεία αποκλειόταν απ’ όλα σχεδόν τα μεγάλα τουρνουά, ενώ οι ΗΠΑ δεν του εξέδιδαν βίζα μέχρι και το 2023. Σε συνεντεύξεις του δήλωνε ότι ήταν διατεθειμένος να βάλει πίσω τους στόχους της καριέρας του, ώστε να μην απαρνηθεί τα «πιστεύω» του. Σε πείσμα δε όσων προσπαθούσαν να τον ακυρώσουν και να τον κάμψουν, διατήρησε τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εν συνεχεία άρχισε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Αυτό είναι που ενοχλεί τους Τατσόπουλους και τους Πορτοσάλτε. Ότι έβαλε τις πεποιθήσεις του πάνω απ’ όλα και κέρδισε. Αντιλαμβάνεστε, τι παράδειγμα είναι αυτό για τον κάθε φοβισμένο ανθρωπάκο που οι ελίτ που εκπροσωπούνται από τους Τατσόπουλους και τους Πορτσάλτε επενδύουν δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουν;

Μη μιλάς, αν θες να κάνεις καριέρα. Κάνε το κορόιδο, αν θες να διαπρέψεις. Κάνε τα στραβά μάτια για να διατηρήσεις τη δουλειά σου. Μην αντιμιλάς, αν δε θες να απολυθείς. Αν δε συμμορφωθείς, θα σε ακυρώσουμε. Όλα αυτά ο Τζόκοβιτς τα κατέστρεψε και τα καταστρέφει και αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για τον «ανθρωπάκο» αυτό να ξαναγίνει άνθρωπος. Άνθρωπος με αξιοπρέπεια, παράστημα και δύναμη. Άνδρας με πυγμή και θάρρος.

Όλα αυτά δηλαδή, που δεν είναι οι τζάμπα μάγκες σαν τον Τατσόπουλο και τον Πορτοσάλτε, που πίσω από τα θορυβώδη μικρόφωνά τους κρύβουν τη μικρότητα και τη δουλοπρέπειά τους.

Θα τους ακούσετε να μιλούν για «χριστιανοψέκες», να χλευάζουν όποιον κάνει το σταυρό τους. Ποτέ δε θα μιλήσουν για «ισλαμοψέκες», ποτέ δε θα ξεστομίσουν το παραμικρό απέναντι στους woke παραλογισμούς και στον βιασμό της λογικής. Είναι ο νέος ανθρωπότυπος που οι ελίτ του Νταβός χτίζουν, αρχής γενομένης από τους σύγχρονους ηγέτες, τους πολιτισμικούς μας ταγούς και τον κόσμο που επιπλέι στο λεγόμενο star-system.

Όλοι τους συμπεριφέρονται και δεν είναι τίποτε άλλο παρά παρίες, παράσιτα, άλλοτε τηλεοπτικά, άλλοτε πολιτικά κ.ο.κ. Μικρά ενοχλητικά έντομα, σαν κι αυτά που τα πατάς και δεν μπορείς να καταλάβεις, αν ζουν ή πέθαναν, γιατί μέσα τους έχουν μόνον αέρα.

Ευτυχώς, υπάρχουν οι Τζόκοβιτς και αυτούς τους κρύβουμε όλοι μέσα μας. Αρκεί να πάψουμε να τους κρύβουμε.

Γίνε κι εσύ ο Τζόκοβιτς που μπορείς. Δε θα το μετανιώσεις ποτέ!

Έλα μαζί μας!

Πηγή: NewsFire.GR