Νόμιμη παιδεραστία αλά … Ισλάμ! Από εννέα χρονών θα παντρεύουν τα κορίτσια στο Ιράκ!

298

Νόμιμη γίνεται η παιδεραστία στο Ιράκ! Ένα νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα κορίτσια από εννέα ετών θα μπορούν να παντρεύονται, φέρνει συνασπισμός ισλαμικών κομμάτων που ακολουθεί την “ισλαμική παράδοση”.

“Θα άφηναν οι πολιτικοί την εννιάχρονη κόρη τους να παντρευτεί; Σίγουρα όχι, αλλά θα επέτρεπαν στον καταπιεσμένο ιρακινό πληθυσμό να το κάνει”, δήλωσε την Τετάρτη στο The National η Σουχάλια Αλ Ασάμ, εν μέσω της οργής που προκάλεσαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο νόμο περί προσωπικής κατάστασης του Ιράκ.

Εάν περάσουν, οι αλλαγές, που προωθούνται από κυρίως ισλαμιστές σιίτες βουλευτές, θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν τους γάμους παιδιών και να επιτρέψουν να ρυθμίζονται θέματα προσωπικής κατάστασης με βάση το θρησκευτικό δίκαιο.

Οι επικριτές των τροποποιήσεων φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον σεχταρισμό στη χώρα και να ενισχύσει τους θρησκευτικούς κληρικούς έναντι των πολιτικών δικαστηρίων.

Το ιρακινό κοινοβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου την Κυριακή, προκαλώντας άμεσες επικρίσεις, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στη Βαγδάτη για να καταγγελθούν οι προτεινόμενες αλλαγές. Προκειμένου ένα νομοσχέδιο να καταστεί δεσμευτικό πρέπει να έχει τρεις αναγνώσεις, να συζητηθεί διεξοδικά και στη συνέχεια να διεξαχθεί ομόφωνη ψηφοφορία.

“Η ιρακινή κοινότητα απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις προτάσεις, είναι ένα εξευτελιστικό βήμα τόσο για τους ιρακινούς άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Αυτό είναι που πολεμάμε εδώ και χρόνια”, δήλωσε η κ. Αλ Ασάμ.

Έχει προωθηθεί κυρίως από το Πλαίσιο Συντονισμού – έναν συνασπισμό ισλαμιστικών σιιτικών κομμάτων που αποτελούν το μεγαλύτερο μπλοκ στο κοινοβούλιο.

“Είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω πολιτικών που μίλησαν από πολιτική διαπραγμάτευση μέσα στο κοινοβούλιο σε αυτό που αποκαλούν “ψήφισέ με και θα σε ψηφίσω””, είπε.

Ο ισχύων νόμος θεωρείται ο πλέον προστατευτικός για τα δικαιώματα των γυναικών στη Μέση Ανατολή.

Ψηφίστηκε το 1959 από “ειδικούς, δικηγόρους, όλους τους θρησκευτικούς αρχηγούς και εμπειρογνώμονες και αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους νόμους στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε η κ. Al Assam, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των ατόμων που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία στο Ιράκ δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία για να θεσπίσουν αλλαγές.

Ο νόμος ορίζει ότι η νόμιμη ηλικία γάμου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες είναι τα 18 έτη, ενώ η λήψη δεύτερης συζύγου είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ορίζει επίσης ότι ένας μουσουλμάνος άνδρας επιτρέπεται να παντρευτεί μια μη μουσουλμάνα γυναίκα χωρίς προϋποθέσεις ή περιορισμούς και μια γυναίκα μπορεί να μην υπακούσει στον σύζυγό της εάν την βλάψει, μη παρέχοντας επαρκή στέγαση ή φροντίδα σε περίπτωση που αρρωστήσει.

Οι προτεινόμενες αλλαγές προβλέπουν ότι οι αξιωματούχοι των σιιτικών και σουνιτικών κληροδοτημάτων μπορούν να τερματίζουν τους γάμους, αντί για τα δικαστήρια.

Επιτρέπει επίσης στα σουνιτικά και σιιτικά κληροδοτήματα να έχουν έναν κώδικα νομικών αποφάσεων από τον οποίο θα διέπονται. Ο νόμος θα βασίζεται στον νόμο Ja’fari, που πήρε το όνομά του από τον έκτο σιίτη ιμάμη Ja’afar Al Sadiq, ο οποίος ίδρυσε τη δική του σχολή νομολογίας. Ασχολείται με θέματα γάμου, διαζυγίου, κληρονομιάς και υιοθεσίας.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιτρέψει στους ιρακινούς σιίτες να ακολουθήσουν τη σχολή νομολογίας Ja’afari, η οποία επιτρέπει το γάμο για τα κορίτσια από εννέα ετών και για τα αγόρια στα δεκαπέντε.

Πηγή: NewsFire.GR