Ρομά «σήκωσαν» αυτοκίνητο από την Ξάνθη και διέρρηξαν τέσσερα σπίτια στην Ημαθία!

339

Η κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων 4 περιπτώσεων διαρρήξεων – κλοπών από οικίες, μία κλοπή οχήματος και κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που έλαβαν χώρα, σε προγενέστερο χρόνο, στις περιοχές της Ξάνθης και της Ημαθίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 3 Έλληνες, ηλικίας 34, 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.

Τα τρία μέλη κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019, διέρρηξαν 4 οικίες στην περιοχή της Ημαθίας, ξαφρίζοντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.

Για τη μετακίνησή τους προς και από τα σημεία τέλεσης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν κλεμμένο όχημα μεγάλης ιπποδύναμης, που είχαν αφαιρέσει από την Ξάνθη και στο οποίο τοποθέτησαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές και να δυσχεράνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Το όχημα εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο, σε οικισμό των Διαβατών και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.