Η Ινδία στέλνει εσπευσμένα πυραύλους στην Αρμενία – Σοκ στη Τουρκία

565

Η Ινδία στέλνει εσπευσμένα πυραύλους στην Αρμενία – Σοκ στη Τουρκία – Game changer το Akash 1S για το Ερεβάν.

Πανικός στη Τουρκία για την συμμαχία Αρμενίας-Ινδίας, τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Η Ινδία λέει εδώ και χρόνια «Θα καταρρίψουμε τουρκικά UAV»!

Η Ινδία, η οποία αναστατώθηκε από τα UAV Bayraktar TB2 σε Πακιστάν και Μαλδίβες, είχε εκφράσει απερίσκεπτες απειλές όπως «Θα καταρρίψουμε τουρκικά UAV και θα αναπτύξουμε πυραύλους».

Η Ινδία ετοιμάζεται τώρα να δώσει πυραύλους σε μια χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Αυτή η χώρα είναι η Αρμενία. Η διοίκηση του Ερεβάν θα είναι ο πρώτος ξένος αγοραστής του συστήματος που παράγεται από την Ινδία.

Σύμφωνα με δήλωση της πτέρυγας έρευνας ινδικής άμυνας, η Ινδία θα ξεκινήσει την παράδοση του ιθαγενούς ανεπτυγμένου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Akash 1S στην Αρμενία προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αναφέρθηκε ότι η Αρμενία παρήγγειλε 15 πυραυλικά συστήματα Akash αξίας περίπου 720 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022 και ότι η Αρμενία θα είναι ο πρώτος ξένος αγοραστής αυτών των συστημάτων, ενώ αναφέρθηκε ότι τα παρεχόμενα συστήματα ανήκουν στην ινδική εταιρεία Bharat Dynamics Limited.

Τα συστήματα Akash-1S χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ταυτόχρονης ενεργούς αναζήτησης και στόχευσης, παρέχοντας αξιόπιστη προστασία έναντι αεροπορικών απειλών όπως μαχητικά, κατευθυνόμενοι πύραυλοι και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Πηγή: Directus.gr