Η ειδική εκπρόσωπος του Κινέζου Προέδρου συγχαίρει τη Γαλλία για την επιτυχή φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων

330

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και Κρατική Σύμβουλος Σεν Γιτσίν παρευρέθηκε την Κυριακή στην τελετή λήξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και συνεχάρη τη Γαλλία για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Σεν είπε τα παραπάνω στη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν πριν από την τελετή λήξης.

Κατά τη συνάντηση, η Σεν μετέφερε εγκάρδιους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο Σι και τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν στον Πρόεδρο Μακρόν και τη σύζυγό του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη γαλλική πλευρά για την υποστήριξή της στην κινεζική Ολυμπιακή αποστολή.

Ο Πρόεδρος Μακρόν και η σύζυγός του ζήτησαν από την Σεν να μεταφέρει τους ειλικρινείς χαιρετισμούς τους στον Πρόεδρο Σι και τη σύζυγό του, συνεχάρησαν τους Κινέζους αθλητές για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και ευχαρίστησαν την κινεζική κυβέρνηση για την υποστήριξή της στη Γαλλία στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ το Σάββατο, η Σεν είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τη φιλική συνεργασία υψηλού επιπέδου με τη ΔΟΕ και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη ΔΟΕ για να κάνει νέες και μεγαλύτερες συνεισφορές στην προώθηση της ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Συγχαίροντας την κινεζική Ολυμπιακή αποστολή για τα εξαιρετικά της επιτεύγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μπαχ ευχαρίστησε επίσης την κινεζική κυβέρνηση για τη σταθερή υποστήριξή της στους Ολυμπιακούς.

Πρόσθεσε ότι η ΔΟΕ ανυπομονεί να συνεχίσει τη στενή της συνεργασία με την Κίνα και να στείλει ένα θετικό μήνυμα για την υποστήριξη της πολυμερούς προσέγγισης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να αντιταχθούν στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού.