Άρωμα τρομοκρατίας στην Ιρλανδία: Κακοποιός μαχαίρωσε ηλικιωμένο Ιερέα έξω από καταλύματα του στρατού – Τι ερευνά η Αστυνομία

189
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο Ιρλανδό υπήκοο μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ιερέα έξω από τους στρατώνες Renmore στο Galway, το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου.

Ο πατέρας Paul Murphy, ένας 52χρονος ιερέας του στρατού, υπέστη τραύματα στα χέρια του, τα οποία περιγράφονται ως σοβαρά αλλά δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Πέντε προειδοποιητικές βολές εκτοξεύτηκαν από το επί καθήκοντι προσωπικό των Αμυντικών Δυνάμεων καθώς επενέβησαν για να αποτρέψουν περαιτέρω τραυματισμό αφού ο ύποπτος αγνόησε τις προηγούμενες προειδοποιήσεις.

Η Irish Independent ανέφερε την Παρασκευή 16 Αυγούστου ότι ο μαχαιροβγάλτης «μπορεί να έκανε σχόλια στη σκηνή του μαχαιρώματος σχετικά με την ιρλανδική στρατιωτική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή προτού τον φέρουν οι αξιωματικοί».

Ένας εκπρόσωπος των Ιρλανδικών Αμυντικών Δυνάμεων περιέγραψε τους προειδοποιητικούς πυροβολισμούς ως «αυστηρά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας δυνάμεων», αφού ο ιερέας δέχθηκε «επίθεση από άνδρα πολίτη».

Η Gardaí (Ιρλανδική αστυνομία) συνέλαβε τον ύποπτο για περαιτέρω ανάκριση στο Galway και δεν αναζητά κανέναν άλλο σε σχέση με το περιστατικό.

Ενώ αρχικά δόθηκαν στη δημοσιότητα ορισμένες περιορισμένες πληροφορίες για τον «μαχαιροποιό», η αστυνομία δήλωσε από τότε ότι δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ως κίνητρο.

Ο ιερέας των Αμυντικών Δυνάμεων περιγράφεται ότι έχει υπηρετήσει σε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό.

Πήρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιβεβαιώσει ότι περιμένει χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, καθησυχάζοντας το κοινό ότι «όλα θα πάνε καλά»:

Φίλοι, σας ευχαριστώ για τις προσευχές, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας.
Σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, η δημοσίευση περιορισμένων και συχνά αόριστων λεπτομερειών για επιθέσεις με μαχαίρι αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία, ακόμη και όταν η ηλικία του υπόπτου μπορεί να είναι ένας παράγοντας που καθυστερεί τη δημοσιοποίηση πληροφοριών».

Πηγή: bankingnews.gr